Οι Βρετανοί προτιμούν Blackberry

Ενώ σε ολόκληρη την υφήλιο η κατασκευάστρια εταιρεία RIM βλέπει τα μερίδιά της να συρρικνώνονται, το Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει μια διαφορετική περίπτωση, καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Canalys, η Καναδική εταιρεία ξεπέρασε σε πωλήσεις τις Nokia και Apple, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της εταιρείας, Τim Shepherd, οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7%, στις 5,3 εκατομμύρια μονάδες, αλλάζοντας όμως τους συσχετισμούς των ταξινομήσεων μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών. Το μερίδιο των Apple και Nokia μειώθηκε, με αποτέλεσμα οι Samsung, HTC και RIM να βελτιώσουν τη θέση τους. Η RIM, κατόρθωσε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση την Apple με 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις παρουσιάζοντας ωστόσο μείωση 2%, με την Apple να σημειώνει πτώση 26% με 1,2 εκατομμύρια μονάδες επίσης και την Samsung στην τρίτη θέση με 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις και άνοδο 178%. Αντίστοιχα, η HTC είχε άνοδο 46% και 800.000 πωλήσεις, η Sony Ericsson σημείωσε πτώση 32% με 300.000 μονάδες και τέλος οι πωλήσεις της Nokia κατήλθαν 87%, με 130.000 κομμάτια.

Προσπαθώντας να εξηγήσει κανείς τα παραπάνω ποσοστά, θα δεί ότι η πτώση της Apple είναι πιθανόν να οφείλεται στην πολυαναμενόμενη έλευση του iPhone 4S, η κατρακύλα της Nokia συμβαδίζει απόλυτα με την προσπάθεια της εταιρείας να μεταπηδήσει από το Symbian στο Windows Phone, ενώ περίεργη μοιάζει η προτίμηση των Βρετανών στα κινητά Blackberry, που αποτελεί την επιλογή του 37% των εφήβων σύμφωνα με την εταιρεία Ofcom, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Μένει να δούμε, αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά και την έλευση των νέων μοντέλων στα ράφια των καταστημάτων.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.