TEDxAthens 2011 Speaker: Juliano Tubino, Worldwide Director for Emerging Business της Microsoft

Jtubino BW

Cross Blog Post: Το παρακάτω είναι ένα cross blog post από την Βασιλική Μπέσιου, Editor-in-Chief του TEDxAthens Blog, και μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens. Ο Juliano ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά μέσα από το Away στο 5ο επεισόδιο του Knowcast!

Άλλος ένας λόγος για να παρακολουθήσετε το TEDxAthens 2011... Παρουσιάζουμε σήμερα τον Juliano Tubino, Worldwide Director της Microsoft για θέματα Καινοτομίας και αναδυόμενων Επιχειρήσεων (aka startups)! Είναι υπεύθυνος της πρωτοβουλίας Local Software Economy, μιας κίνησης της Microsoft η οποία προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις προγραμμάτων αλλά και υπηρεσιών σε τοπικές κοινωνίες, προωθεί την ανάπτυξη καινοτομιών και ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών λογισμικού.

Tα Κέντρα Καινοτομίας (Microsoft Innovation Centers) δημιουργούνται από την πρωτοβουλία αυτή, ενώ "συντονίζουν" τις υπηρεσίες και την έρευνα τους με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας μέσα στην οποία αναπτύσσονται, ταυτόχρονα λειτουργούν με βάση μια στρατηγική για ολοκληρωμένη ανάπτυξη παρέχοντας περιεχόμενο και υπηρεσίες που υποβοηθούν τη γενικότερη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα του επιβλέπει περί τα 110 κέντρα καινοτομίας  σε 40 χώρες (από την Ουγκάντα έως τη Μ.Βρετανία) δίνοντας τεράστια ώθηση αλλά και ελπίδα για ανάδειξη καινοτομιών ειδικά σε χώρες όπου η πρόσβαση στην πληροφορία αλλά και η ελευθερία για ανάπτυξη και καινοτομία είναι αρκετά έως εντελώς περιορισμένες.

Ταυτόχρονα, ο Juliano επιβλέπει και ένα ακόμα πρόγραμμα, το BizSpark της Microsoft, για ενίσχυση startup παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε λογισμικό αλλά και τεχνογνωσία σε εταιρίες που "υποσχονται" ανατροπές και καινοτομίες και έχουν όμως την ανάγκη υποστήριξης.

Όλες αυτές οι κινήσεις, προάγουν την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα και δίνουν νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους με όραμα και διάθεση να καινοτομήσουν. Στις 3 Δεκέμβρη, ο Juliano θα μας αποκαλύψει τα απαραίτητα "συστατικά" για ανατρεπτικές καινοτομίες!

Disclaimer: Το Away.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του TEDxAthens 2011, ενώ μέλη της ομάδας μας συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του TEDxAthens.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.