Apple iPhone 4: Το χειρότερο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε ποτέ.

Apple iPhone 4 Fail

Έχοντας το iPhone 4 στην κατοχή μου για παραπάνω από έναν χρόνο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν μακράν το χειρότερο τηλέφωνο που είχα ποτέ. Ανυπομονώ να έρθει το iPhone 4S στα Ελληνικά καταστήματα -ή να βρεθώ στο εξωτερικό- για να το αποκτήσω και να ξεφορτωθώ οριστικά το τέταρτο κατά σειρά τηλέφωνο της Apple. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι και τόσο.

Και εξηγούμαι. Η κεραία του τηλεφώνου και το Application που λέγεται Phone, αδυνατούν να λειτουργήσουν αρμονικά με αποτέλεσμα το ποσοστό των dropped calls να αγγίζει το 100% όταν δεν βρίσκομαι σε περιοχή με τέλεια λήψη σήματος. Αυτό όμως το τεράστιο πρόβήμα δεν περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Επεκτείνεται τόσο στα sms, όσο κυρίως στις εφαρμογές που απαιτούν να υπάρχει σύνδεση με το Internet για να λειτουργήσουν: maps, Twitter, Safari, Facebook είναι μόνο λίγες από αυτές. Το εικονικό 3G σήμα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Φαντάζεσαι ότι έχεις σήμα, ξεκινάς να χρησιμοποιείς κάποιο από τα παραπάνω Apps και ξαφνικά το 3G μετατρέπεται σε GPRS.

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να περιμένω μία εφαρμογή να κατεβάσει κάποια απαραίτητα δεδομένα από το web και, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να εξαφανίζεται το σήμα και να μου εμφανίζεται κάποιο error. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σε πολλά applications οπότε πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πρόβλημα του iPhone 4.

Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να είχα εγκαταλείψει εδώ και αρκετό καιρό το iPhone και να είχα κάνει "στροφή" στο Android (έφτασα πολύ κοντά με το Sony Ericsson Xperia Arc). Υποθέτω ότι δεν το έκανα γιατί η ευχρηστία του και ο εντυπωσιακός τρόπος που απλά δουλεύει (εφόσον δεν χρειάζεται το σήμα), με έχει μετατρέψει σε "Apple fanboy". Ελπίζω πάντως το iPhone 4S να μην με απογοητεύσει γιατί μάλλον τότε θα κοιτάξω πολύ πιο σοβαρά τις εναλλακτικές επιλογές μου: το Android και τα Windows Phone..

[photo via]

Σχολιάστε >
39 σχόλια
|
Κατηγορίες:

39 απαντήσεις στο “Apple iPhone 4: Το χειρότερο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε ποτέ.”

  1. Ο/Η Chris K λέει:

    Ενδιαφέρουσα άποψη και με @@!

  2. Ο/Η Chris K λέει:

    Ενδιαφέρουσα άποψη και με @@! Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να το συγκρίνεις σε αυτό τον τομέα με ένα WP7 και με ένα Android τηλέφωνο για να βγουν συμπεράσματα.

  3. Ο/Η Ovelikios λέει:

    Εχω το Xperia 8 και είναι μακράν το χειρότερο τηλέφωνο που είχα ποτέ (από το 1996). Αργό σε σημείο να χρειάζεται 45 sec να κάνει κλήση απο τη στιγμή που θα πατήσεις το όνομα, το keyboard είναι τόσο μικρό που δεν μπορώ να σχηματίσω λέξη χωρίς λάθος, χάνει τη data σύνδεση γιατί... έτσι, κλπ κλπ κλπ. Η πρώτη μου επαφή με Android είναι και η χειρότερη (iPhone δεν είχα ποτέ).

    Θέλω να πω, όσο περισσότερα κάνει -στα χαρτιά- μια συσκευή τόσο πιο επιρρεπής είναι στα λάθη και τις δυσλειτουργίες. Ωστόσο, όταν αποφασίσεις να πουλήσεις το iPhone let me know. Συνήθισα στην κακή εμπειρία και θέλω να συνεχίσω :)

  4. Ο/Η Chris K λέει:

    @Ovelikios Δε συγκρίνονται τα 2 τηλέφωνα, σε καμιά περίπτωση. Πιάσε στα χέρια σου το HTC Desire και θα καταλάβεις τι μπορεί να κάνει το Android.

    Γενικά πρέπει να αποφεύγεις τη Sony καθώς ότι έχει βγάλει μέχρι τώρα (με εξαίρεση το Arc και το Play) είναι τραγικά.

  5. Ο/Η vangelis1982 λέει:

    Αυτο το πράγμα οποιαδήποτε άποψη που έχει να κάνει με προϊόντα της απλ να βρίθει συναισθηματικών υπερβολών έχει γίνει μάστιγα. Έχουμε πήξει στα πόστς που είτε υποστηρίζουν ότι τα αιφόουνς θεραπεύουν τον καρκίνο είτε καταστρέφουν ζωές. Χαλαρώστε! Πέρα από αυτά τα γραφικά, το πρόβλημα που περιγράφει ο συντάκτης οφείλεται προφανώς σε ελλατωματική συσκευή. Μένω σε περιοχή με οριακό σήμα 3g, και παρόλο που το σήμα αλλάζει από 3g σε edge ή GPRS 50 φορές την ημέρα, δεν έχω διαπιστώσει τα προβλήματα που περιγράφονται.

  6. Ο/Η cookeecut λέει:

    ασσ

  7. Ο/Η cookeecut λέει:

    Αναρωτιέμαι αν έχω άλλο μοντέλο iPhone 4 από αυτό στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.

    Όπως και ο @vangelis1982 , ζω σε περιοχή με πολύ χαμηλό σήμα Cosmote και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα, το πήρα μαζί μου σε ταξίδι στο εξωτερικό. Roaming σε UK, US, Καναδά. Επίσης κανένα πρόβλημα.

    1.5 χρόνο τώρα προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν έχω σήμα ενώ έχω ...

  8. Ο/Η Chris K λέει:

    @vangelis1982 Εντάξει μια γνώμη λέει ο άνθρωπος! Δεν είναι φυσικά δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε όλες τις συσκευές.

  9. Ο/Η stayros.a λέει:

    φιλε μου δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα πρωτη φορα ακουω τετοια προβληματα στο 4. Προφανως σου εκατσε καποια ελατωματικη συσκευη, εγω προσωπικα ποτε δεν ειχα προβληματα.

  10. Ο/Η dkalo λέει:

    Παιδιά όντως μπορεί να μου έχει τύχει ελαττωματική συσκευή αλλά keep in mind ότι είμαι αριστερόχειρας και το death grip στο iPhone 4 είναι μέρος της καθημερινότητας μου! :)

  11. Ο/Η vangelis1982 λέει:

    @dkalo

  12. Ο/Η vangelis1982 λέει:

    @dkalo

  13. Ο/Η vangelis1982 λέει:

    @dkalo Κι εγώ αριστερόχειρας είμαι και δεν έχω πρόβλημα! Νομίζω πάντως μια θήκη θα σου λύσει τα προβλήματα μέχρι να αλλάξεις κινητό.

  14. Ο/Η brucegr13 λέει:

    Γιατι ειμαι πολυ σιγουρος οτι εχεις και vodafone? iPhone και vodafone δεν πανε μαζι. Τα προβληματα που αναφερεις ειναι γνωστα σε αρκετες iPhone συσκευες με την vodafone. Την εχω παθει και εγω με το 3G. Δοκιμασε την sim καπιου φιλου που εχει cosmote/wind να δεις οτι δεν θα εχεις προβλημα.

  15. Ο/Η brucegr13 λέει:

    Δεν αναφέρομαι στο στα dropped calls αλλά στο πρόβλημα με την σύνδεση internet και την αλλαγή 3g gprs που καθιστούν αδύνατο το surfing και το να τρέξεις όπιο app χρησιμοποιεί data.