How To Web 2011: Οι ομιλητές της 1ης ημέρας του συνεδρίου

Το μεγαλύτερο συνέδριο της ανατολικής Ευρώπης πάνω στο web, το How To Web, επιστρέφει φέτος για 3η χρονιά. Μέσα από τον χώρο της διοργάνωσης θα γνωρίσουμε πολλούς ταλαντούχους entrepreneurs και developers, ενώ, μέσα από τις ομιλίες αρκετών ειδικών από όλο τον κόσμο, θα μάθουμε για την καινοτομία και τους τρόπους με τους οποίους εξελίσσεται το web στις μέρες μας. Στο πρώτο μας άρθρο για το How To Web γνωρίσαμε γενικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το event, όπως το πρόγραμμα, τη θεματολογία και το Startup Challenge. Σήμερα, θα γνωρίσουμε τους ομιλητές που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στην 1η μέρα του event.

Doug Richard

Με 20 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση εταιρειών στον κλάδο της τεχνολογίας και επισκέπτης καθηγητής στο Cambridge University, ο Dough Richard θα μιλήσει για το μέλλον της δημιουργίας μίας web επιχείρισης.

Pablos Holman

Ο Pablos Holman εργάζεται στο Intellectual Ventures Laboratory και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με ένα μεγάλο πλήθος φουτουριστικών projects, κάποια από τα οποία είναι ένα σύστημα για την αντιστροφή της παγκόσμιας θέρμανσης του πλανήτη και ένα αντιδραστήρα σχάσης που λειτουργεί με πυρηνικά απόβλητα. Στο How To Web θα μας μιλήσει γενικά για τους hackers και θα παρουσιάσει κάποιες από τα projects που αναπτύσσονται στο IVL, σε μια προσπάθεια να μας πείσει πως οι hackers έχουν τις ικανότητες να διαπρέψουν και σε άλλους τομείς πέρα από εκείνον της ασφάλειας των υπολογιστών.

Alastair Mitchell

Ο συνιδρυτής και CEO του Huddle, του ηγέτη του cloud και της διαχείρισης περιεχομένου για επιχειρήσεις, έχει ετοιμάσει μία ομιλία πάνω στον θάνατο της παραδοσιακής επιχείρησης, λόγω της καταναλωτικοποίησης του τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών, δημιουργώντας έτσι το Enterprise 2.0.

Miki Devic

Ο Miki Devic είναι ο συνιδρυτής της httpool, μίας από τις μεγαλύτερες online διαφημιστικές εταιρείες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, και της Noovo, μίας startup πάνω στο social entertainment. Στο How To Web θα μιλήσει για την ιστορία και την εξέλιξη της online διαφήμισης.

Thai Tran

Ο Thai Tran είναι ο ιδρυτής και CEO του Lightbox, ενός application για Android συσκευές για την προσθήκη διάφορων effects στις φωτογραφίες, ενώ έχει εργαστεί στην Google και στην Yahoo!. Θα μας μιλήσει για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις (βλ. fragmentation) που περιλαμβάνει η ανάπτυξη εφαρμογών στην πλατφόρμα του Android.

Michael Breidenbruecker

Δημιουργός της RjDj, μίας startup από το Λονδίνο, και πρώην CEO του Last.fm, θα μας παρουσιάσει τις τελευταίες εφαρμογές που δημιούργησε η RjDj και έχουν σχέση με την δημιουργική χρήση των δεδομένων.

Sitar Teli

Η Sitar Teli εργάζεται στην Doughty Hanson Technology Ventures, όπου διαχειρίζεται επενδύσεις σε νέες εταιρείες που έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην εμπειρία χρήστη. Ταυτόχρονα βρίσκεται στο συμβούλιο των MegaZebra, SoundCloud και Handmade Mobile. Στην ομιλία της θα επικεντρωθεί στην χρήση δημοφιλών game mechanics στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι startups, με σκοπό αυτές να κερδίσουν πιο εύκολα τις επιθυμητές επενδύσεις.

Michael Jackson

Ξεκίνησε ως entrepreneur, κατέληξε να εργάζεται ως επενδυτής. Ο Michael Jackson θα μας δώσει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τους angels investors, όπως ποιοι τύποι επενδυτών είναι οι κατάλληλοι για την startup μας και κάποια βασικά do’s και dont’s κατά την συνεργασία μας μαζί τους.

Nik Silver

Ο Nik Silver καθοδηγεί προγραμματιστές από τότε που δημιουργήθηκε το web και θα μας μιλήσει για το Agile ένα σύνολο από μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού, παρουσιάζοντας μέσα από real-life παραδείγματα τους λόγους για τους οποίους αυτές είναι σημαντικές.

Marius Ghenea

Ως business angel και entrepreneur, ο Marius Ghenea θα καθοδηγήσει τους επισκέπτες στα πρώτα βήματα της startup τους κατά την αναζήτηση επενδυτών και τους τρόπους αξιολόγησης της εταιρείας τους.

Marcin Grodzicki

Ο Marcin Grodzicki είναι CEO του LinkFindr, ενός λογισμικού που στόχο έχει να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα τα διάφορα social networks που υπάρχουν εκεί έξω. Στο How To Web θα μας εξηγήσει για τον τρόπο με τον οποίο ένα προϊόν εισέρχεται στην αγορά, ο οποίος άλλοτε μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και άλλοτε στην καταστροφή της εταιρείας σας.

Philipp Kandal

Ο Philipp Kandal είναι συνιδρυτής και CTO της Skobbler, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών στην Ευρώπη, η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε location based υπηρεσίες. Το crowdsourcing έχει αποδειχθεί πολλές φορές επιτυχημένη τακτική, με το Wikipedia να είναι ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα. Ο Philipp Kandal θα μας μιλήσει για την δύναμη αυτής της τακτικής και θα μας παρουσιάσει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε μία επιτυχημένη στρατηγική πάνω στο crowdsourcing.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει το 3ο άρθρο μας για το συνέδριο How To Web όπου θα παρουσιάζουμε τους ομιλητές της 2ης ημέρας του event. Μέχρι τότε μπορείτε να προμηθευτείτε το εισητήριο σας έναντι 60€ (για τους φοιτητές) ή 250€ (για τους υπόλοιπους) από την επίσημη ιστοσελίδα του.

[Disclaimer: Το Away.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του How to Web]

Σχολιάστε >
21 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.