Τέχνη, augmented reality και.. μπύρες!

Beck's virtual art

Η μπύρα Beck’s προσδιορίζει τον εαυτό της σαν προστάτης της τέχνης. Με αυτή την λογική και για να αναδίξει την σχέση της με την τέχνη, έχει ξεκινήσει την εκστρατεία Green Box Project. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές, μουσικούς, ζωγράφους, ανεξάρτητους δημιουργιούς και έφερε τα πάνω κάτω στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τα έργα που δημιούργησαν οι οπαδοί της τέχνης, δεν παρουσιάστηκαν σε μια κλασσική γκαλερί, αντ’ αυτού, η Beck’s επένδυσε και έφτιαξε εφαρμογή με την τεχνολογία augmented reality ενώ παράλληλα τοθέτησε τριάντα τεράστια πράσινα κουτιά σε μέρη ανά τον κόσμο όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο.

Με το κατέβασμα της εφαρμογής από τον χρήστη και το σάρωμα του κουτιού, η πραγματικότητα γίνεται ψηφιακό έργο τέχνης και είναι φανταστικό! Ο χρήστης καλείται να ξεκλειδώσει μόνος του από το κουτί την δημιουργία. 

Μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως το μπουκάλι της μπύρας, έτσι και τα κουτιά είναι πράσινα, ενώ ακόμα και αν δεν υπάρχουν τα πράσινα κουτιά, υπάρχουν κρυμμένα έργα τέχνης π.χ. στο άγαλμα της Άγαλμα της Ελευθερίας οι χρήστες της εφαρμογής είχαν την δυνατότητα να δουν την δάδα με κόκκινες φλόγες.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά την τέχνη ή απλά βαρίεται τις χλιαρές γκαλερί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψει την εικονική κινούμενη ζωγραφιά. Η Beck’s έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ κερδίζει αναγνωρισιμότητα από το κοινό από κάθε οπτική γωνία.

 Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android και iOS.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.