HTML5 Web Apps vs Native Mobile Apps 1 - 0

Στις αρχές αυτού του έτους η Apple ανακοίνωσε πως θα παίρνει το 30% των εσόδων όλων των συνδρομών που γίνονται μέσω της πλατφόρμας της. Εκείνη την περίοδο πολλοί ακολούθησαν τις οδηγίες της εταιρείας και συμφώνησαν να της δίνουν αυτό το ποσό, αρκετοί δυσαρεστήθηκαν, ελάχιστοι αντέδρασαν. Στους τελευταίους ανήκουν οι Financial Times και τα τελευταία νούμερα δείχνουν πως η απόφαση της να αφαιρέσει τις εφαρμογές της από το App Store ήταν σωστή.

Η εφαρμογή των Financial Times στην ουσία είναι ένα απλοποιημένο website, το οποίο υποστηρίζει τα gestures που συναντάμε στα smartphones/tablets και σύντομα θα λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες. Όπως ανέφερε ο Rob Grimshaw, διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, οι χρήστες που συνδέονται σε αυτήν μέσω των φορητών συσκευών τους διαβάζουν έως και 3 φορές περισσότερες σελίδες από εκείνους που συνδέονται μέσω του desktop υπολογιστή τους.

Την απόφαση αυτή την πήρε στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως εξ αιτίας αυτής της κίνησης οι FT θα έχουν μειωμένα έσοδα. Παρολαυτά, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα αργότερα περισσότεροι από 700.000 χρήστες επισκέφτηκαν την HTML5 online έκδοση της εφημερίδας, ένας αριθμός αρκετά σημαντικός.

Η αλήθεια είναι πως το ποσοστό που ζητάει η Apple από τους εκδότες είναι αρκετά μεγάλο. Την ίδια στιγμή, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία HTML5 έκδοση που υποστηρίζει όλων των ειδών τα smartphones και tablets, κρατώντας ταυτόχρονα όλα τα έσοδα από τις συνδρομές. Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες εφημερίδες/περιοδικά το παράδειγμα των Financial Times;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.