Ηλεκτρικό ποδήλατο FlyKly, για οικολογικές αστικές μετακίνησεις

FlyKly Modern

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι ο αριθμός των ποδηλατών σε όλες τις Ελληνικές πόλεις αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το κίνημα αυτό δεν περιορίζεται στα Ελληνικά σύνορα αλλά έχει καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο. Στις αρχές του καλοκαιριού, μία startup με την ονομασία FlyKly παρουσίασε μία σειρά από ηλεκτρικά ποδήλατα που μπορούν να οδηγηθούν χωρίς δίπλωμα (στις ΗΠΑ) αφού η ταχύτητα τους δεν ξεπερνάει τα 20 μίλια την ώρα (περίπου 35 χιλιόμετρα την ώρα).

Το ηλεκτρικό μοτέρ που εφοδιάζεται με μπαταρία λιθίου, μπορεί να κινήσει το FlyKly για περίπου 70 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας λιθίου διαρκεί μόλις μερικές ώρες. Ακόμα, το γεγονός ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη, κάνει ακόμα πιο εύκολη την φόρτιση της. Καταναλώνοντας ρεύμα αξίας 1 δολαρίου, το FlyKly μπορεί να διανύσει συνολικά 1600 (!) χιλιόμετρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας.

Αν μείνετε από μπαταρία στην μέση της διαδρομής σας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί το FlyKly παραμένει ένα ποδήλατο και συνεχίζετε την διαδρομή σας κάνοντας.. πετάλι! Η σειρά των ηλεκτρικών ποδηλάτων, αποτελείται από 2 μοντέλα: vintage και modern. Το κόστος, και για τα δύο, ανέρχεται στα 1900 δολάρια. Αρκετά υψηλό θα το χαρακτήριζα αλλά νομίζω ότι κάποιος που το χρησιμοποιεί καθημερινά για τις αστικές του μετακινήσεις, μπορεί να κάνει γρήγορα απόσβεση από την βενζίνη που θα γλυτώσει ή τα ταξί.

Προς το παρόν τα μοντέλα της FlyKly διατίθονται μόνο στην Αμερική αλλά είναι θέμα χρόνου να τα δούμε και στην Ευρώπη. Εσείς θα προτιμούσατε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να κινήστε εντός της πόλης;

FlyKly Vintage

[via]

Σχολιάστε >
21 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.