Radiojar: Ποιος θέλει να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός μέσω Facebook;

Σίγουρα πολλοί έχετε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν για το αν θα είσασταν καλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Μία ελληνική ομάδα έρχεται να σας δώσει την απάντηση δημιουργώντας το radiojar, μία εφαρμογή στο Facebook η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε τη δική μας 15-λεπτη εκπομπή από τον καναπέ του σπιτιού μας ή ακόμα και από μία αιώρα με θέα τη θάλασσα (γιατί... μην το ξεχνάμε, αλλά είναι και περίοδος διακοπών). Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, οι χρήστες μπορούν να μιξάρουν την αγαπημένη τους μουσική, επιτρέποντας έτσι για πρώτη φορά κάποιον από ακροατής να γίνει παραγωγός κάνοντας τη δική του εκπομπή.

Όλα αυτά γίνονται πολύ απλά. Ανοίγοντας κανείς την εφαρμογή radiojar.com στο Facebook, ακούει τη μουσική του DJ που παίζει μουσική εκείνη τη στιγμή. Όποιος θέλει να συμμετέχει, δεν έχει παρά να ποντάρει κάποιες μαρμελάδες από το βάζο του (jar). Μαρμελάδα αποκτάει κάποιος με 3 διαφορετικούς τρόπους, 50 την πρώτη φορά που θα συνδεθεί στην εφαρμογή, 5 για κάθε φίλο που θα προσκαλέσει και 5 για κάθε Like που θα του κάνει όποιος ακροατής αρέσει τη μουσική του. Μόλις ολοκληρωθούν τα 15 λεπτά του προηγούμενου DJ, σειρά παίρνει αυτός που έχει ποντάρει τα περισσότερα και έτσι ο ένας διαδέχεται τον άλλον. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει ένα στοιχείο κόντρας, για το ποιος θα γίνει, πρώτος, DJ στη θέση του DJ. Επιπλέον, εκείνος ο DJ που αρέσει περισσότερο στον κόσμο έχει πάντα, λόγω των likes, το πλεονέκτημα να είναι αυτός ο επόμενος.

Όταν έρθει η σειρά σας να παίξετε μουσική, θα οδηγηθείτε σε ένα εικονικό στούντιο. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε και να μιξάρετε τα κομμάτια που θέλετε να παίξετε, επιλέγοντας είτε από αυτά που ήδη υπάρχουν στην εφαρμογή, είτε ανεβάζοντας τα δικά σας απευθείας από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Ενώ εσείς παίζετε, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους ακροατές σας μέσω του μικροφώνου, γιατί όχι... κάνοντας και κάποιες αφιερώσεις. Οι ακροατές από την άλλη, μπορούν να σχολιάζουν τις επιλογές σας μέσα από το chat της εφαρμογής.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του radiojar στο Twitter, ήδη εκατοντάδες άτομα έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή στο Facebook. Η αλήθεια είναι πως όταν το δοκίμασα ήταν κάπως περίεργη η ώρα, με αποτέλεσμα να μην έχω αρκετούς ακροατές. Το σίγουρο όμως είναι πως θα το επιδιώξω ξανά αρκετά σύντομα. Για τη δημιουργία του radiojar χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Στάθης Κουτσογεώργος, Σπύρος Πιλάφας, Γιώργος Τερεζάκης, Φώτης Πολίτης, Μαρίζα Μεταξά και Γιάννης Δεναξάς. Το radiojar αποτελεί μία ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα από τη χώρα μας, όπου, κακά τα ψέμματα, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλές νέες ιδέες να υλοποιούνται. Αυτό το γεγονός είναι αρκετά ενθαρυντικό, κι έτσι το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε στους δημιουργούς του είναι καλή επιτυχία στο να πετύχουν το στόχο τους, που όπως λένε δεν είναι άλλος από το να φέρουν μία νέα εποχή για το web radio.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.