Jawbone UP, το βραχιόλι που αλλάζει τον τρόπο ζωής μας

Jawbone UP

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής να οφείλεται στους ρυθμούς που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής, άσκησης και ύπνου. Στο TED Global 2011 που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο Ειμβούργο παρουσιάστηκε ένα νέο stylish βραχιόλι με το όνομα UP.

Το UP καταγράφει τις καθημερινές μας ασχολίες: καταλαβαίνει πότε κοιμόμαστε, πότε και πώς κινούμαστε ενώ γνωρίζει και τις διατροφικές μας συνήθειες. Όλα αυτά τα δεδομένα συγκεντρώνονται και αποστέλονται στην αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone. Αυτή, αφού τα αναλύσει όλα εις βάθος, κάνει μικρές προτάσεις που όμως θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των χρηστών.

Πίσω από την κατασκευή του UP βρίσκεται η Jawbone, μία εταιρία γνωστή για το ξεχωριστό της design που, μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα από τα πιο όμορφα bluetooth ακουστικά πριν αρκετά χρόνια. Ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας δήλωσε πως στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που οι χρήστες θα προσέχουν και θα τους αρέσει. Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες εναλλακτικές προτάσεις της αγοράς, θέλησαν να συνδυάσουν τόσο το design όσο και την χρηστικότητα στο UP.

Κάθε μέρα γίνονται αλλαγές στο πρωτότυπο και οι σχεδιαστές της εταιρίας το δοκιμάζουν άμεσα για να δουν αν πράγματι πληροί και τους 2 στόχους που έχουν θέσει. Αξίζει να τονίσουμε ότι η Jawbone κατατάσσει το UP στην κατηγορία των "functional jewelries" δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμφαση που δίνει στο "φαίνεσθαι" αλλά και στο "είναι".

Οι πωλήσεις του UP αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2011 και προσωπικά θα ήθελα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο προϊόν για λίγες μέρες και να δω αν όντως μπορεί να βελτιώσει τις καθημερινές μου συνήθειες. Παρόλο που είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε τέτοια προϊόντα, το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στο TED Global (ένα event με ιδιαίτερο κύρος) με κάνει να θέλω να δω τις δυνατότητες του στην πράξη. Εσείς θα το δοκιμάζατε;

[via]

Σχολιάστε >
41 σχόλια
|
Κατηγορίες:

41 απαντήσεις στο “Jawbone UP, το βραχιόλι που αλλάζει τον τρόπο ζωής μας”

  1. Ο/Η apas λέει:

    Ναι, όπως είπες, λόγω του TED

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @apas Πάντως αν είναι όντως καλό, προβλέπω να γίνεται η νέα μόδα στα χέρια των geeks (και όχι μόνο).