Taxibeat: η εμπειρία μου

Taxibeat

Το Taxibeat είναι η Ελληνική startup που θέλει να αλλάξει ολοκληρωτικά την εμπειρία του taxi στην χώρα μας. Σκοπός όμως αυτού του κειμένου, δεν είναι να σας ενημερώσει για το τι κάνει το Taxibeat (εξάλλου μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο εδώ) αλλά να σας περιγράψω τις 2, μέχρι στιγμής, Taxibeat εμπειρίες μου.

Η διάθεση της εφαρμογής ξεκίνησε μία περίπου εβδομάδα πριν, στις 17 Μαΐου. Μία μέρα αργότερα, έκανα την πρώτη μου κλήση σε taxi. Αφού το GPS εντόπισε ακριβώς την διεύθυνση και το σημείο που βρίσκομαι, μου εμφάνισε τους διαθέσιμους οδηγούς. Δεδομένου ότι κανένας οδηγός δεν είχε αξιολογηθεί μέχρι τότε, επέλεξα αυτόν που βρισκόταν σε μικρότερη απόσταση. Λίγη ώρα αργότερα ο οδηγός εμφανίστηκε στο σημείο που βρισκόμουν. Οφείλω να τονίσω πάντως, ότι από την στιγμή που έγινε η κλήση, μέχρι την στιγμή που ο οδηγός ήρθε στο σημείο του ραντεβού, δεν έβλεπα -μέσω της εφαρμογής- να κινείται ο οδηγός προς την κατεύθυνση μου αλλά να μένει ακίνητος στην αρχική του θέση.

Του το ανέφερα αυτό και μου λέει "α, σήμερα βγήκε καινούρια έκδοση της εφαρμογής, πρέπει να κάνεις update". Και το έβαλα στα to-do's μου. Αλλά ο οδηγός συνέχισε και μου είπε "άνοιξε το wireless και θα βρεις το δίκτυο του taxi, συνδέσου εκεί και κατέβασε το". Εντυπωσιάστηκα. Πρώτη φορά έμπαινα σε taxi με WiFi. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο οδηγός ήταν "πορωμένος" Apple fan και μάλιστα μου έδωσε διάφορες συμβουλές για το πώς να κάνω jailbreak το δικό μου iPhone 4 και για τα πλεονεκτήματα του jailbreak. Λίγα χιλιόμετρα και μερικές τεχνολογικές απόψεις αργότερα, έφτασα στον προορισμό μου. Πρώτη εμπειρία, απόλυτα θετική και 5 αστεράκια για τον οδηγό. Πλέον, είχα κάνει update και στην τελευταία version του Taxibeat.

Την ίδια μέρα, χρησιμοποιήσα ξανά το Taxibeat. Έκανα κλήση και, αφού ο οδηγός την αποδέχτηκε, έβλεπα το εικονίδιο του taxi να κινείται στην Αθήνα μέχρι να έρθει στο σημείο της συνάντησης. Λιγότερο tech-freak ο δεύτερος οδηγός αλλά εξίσου εξυπηρετικός και ευγενικός. Μιλήσαμε για το Taxibeat και αν θα καταφέρει να αλλάξει την λειτουργία των taxi και του κατεστημένου που υπάρχει στην αγορά από τα ραδιοταξί. Ο συγκεκριμένος, αν και μέλος κάποιου συνδέσμου ραδιοταξί, μου είπε ότι η εφαρμογή αυτή θα προκαλέσει ένα καίριο πλήγμα στους μεσάζοντες καθώς πλέον η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στον πελάτη και τον οδηγό, χωρίς να εμπλέκονται άλλα συμφέροντα. Εν τέλει, και η δεύτερη εμπειρία μου ήταν απόλυτα ικανοποιητική.

Πλέον, αν και έχω αυτοκίνητο για να μετακινούμαι, ψάχνω αφορμές για να καλέσω taxi και να χρησιμοποιήσω το Taxibeat. Πάντως, η προσωπική μου άποψη για την εφαρμογή είναι ότι δεν θα βελτιώσει άμεσα και σημαντικά τον κλάδο. Δηλαδή, οι καλοί επαγγελματίες γνωρίζουν τις δυνατότητες του Taxibeat και δεν έχουν πρόβλημα να αξιολογηθούν. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι θα υπάρξουν -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- περιπτώσεις οδηγών με 1 ή 2 αστεράκια ως μέση βαθμολογία. Το Taxibeat θα λειτουργήσει ως μία δεξαμενή "καλών οδηγών" που θα προτιμούν οι χρήστες σε σχέση με τον τυχαίο οδηγό που μπορεί να βρουν στον δρόμο.

Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει οι χρήστες να μάθουν το Taxibeat και να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν. Η έκδοση για Android ήδη ετοιμάζεται ενώ θα ήθελα να δω και μία έκδοση για feature phones. Βέβαια, αρχή είναι ακόμα, αλλά εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο!

Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

24 απαντήσεις στο “Taxibeat: η εμπειρία μου”

  1. Ο/Η YiannisPapanastasopoulos λέει:

    Με τον καιρό όλα θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Πραγματικά ενθουσιάστηκα και εγώ όπου είχε wifi μέσα στο ταξί. Τέτοια ούτε στο εξωτερικό βλέπεις. Αν και έπεσες σε σπάνια περίπτωση εσύ ;) Είναι πολύ ενδιαφέρον η πορεία Taxibeat μέχρι στιγμής και θέλω πολύ να δω μέχρι που θα φτάσει.

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    Όντως ήμουν τυχερός που πέτυχα taxi με WiFi και με "καμμένο" οδηγό. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το αυτοκίνητο του ήταν προσεγμένο και καθαρό. Το WiFi μόνο του, δεν λέει κάτι για την ουσιαστική υπηρεσία που προσφέρουν τα taxi.

    Μελλοντικά πάντως θα δούμε το πώς και πόσο θα αλλάξει την όλη εμπειρία του taxi.