Google I/O Day 1: Οι αριθμοί, το Honeycomb 3.1 και... το Ice Cream Sandwich(!)

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το opening keynote της 1ης μέρας του φετινού συνεδρίου Google I/O, με αρκετά ενδιαφέροντα νέα από το χώρο του Android και όχι μόνο. Η αρχή έγινε, όπως έχουμε συνηθίσει κάθε φορά, με τους καθιερωμένους «αριθμούς», με τη βοήθεια των οποίων οι άνθρωποι της Google μας παρουσιάζουν το μέγεθος της επιτυχίας του Android.

Μέσα στο 2011 ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές Android σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες αντιστοιχούν σε 36 διαφορετικούς κατασκευαστές, 215 διαφορετικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και 450.000 developers που ασχολήθηκαν με τις εφαρμογές του Android. Πέρυσι τέτοια εποχή γίνονταν 100.000 ενεργοποιήσεις καθημερινά, φτάνοντας σήμερα στον εκπληκτικό αριθμό των 400.000 νέων συσκευών κάθε 24ωρο. Σήμερα στο Android Market υπάρχουν 200.000 εφαρμογές, ενώ χρειάστηκαν 2 χρόνια για να φτάσουμε τον αριθμό του 1 δις downloads. Σήμερα, στις συσκευές με Android έχουν εγκατασταθεί περισσότερες από 4,5 δις εφαρμογές. Με αυτά τα νούμερα η Google κάθε λόγο έχει να είναι ευχαριστημένη από την επιτυχία του λειτουργικού της συστήματος, δεν συμφωνείτε;

Το Honeycomb θα αποκτήσει σύντομα (σήμερα για τους πελάτες της Verizon) ένα νέο μεγάλο update, φέρνοντας το στην 3.1 έκδοση. Πέρα από τα widgets, το μέγεθος των οποίων μπορείτε πλέον να τροποποιήσετε όπως επιθυμείτε, αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν η υποστήριξη συσκευών μέσω USB θύρας. Στο keynote είδαμε να χρησιμοποιείται ένα Xbox 360 gamepad μαζί με ένα tablet που τρέχει Android.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε επίσημα το όνομα και το σήμα (το οποίο βλέπετε στην παραπάνω εικόνα) της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού Android, του Ice Cream Sandwich. Το νέο λειτουργικό θα χρησιμοποιείται από smartphones, tablets, laptops και πολλές ακόμα συσκευές. Ο Mike Claron από την Google είπε χαρακτηριστικά «We want one OS that runs everywhere”, μια αλλαγή που μόνο καλοδεχούμενη μπορεί να είναι. Όλος ο κώδικας του Ice Cream Sandwich θα είναι -φυσικά- open source.

Έπειτα περάσαμε στα demos τα οποία παρουσιάστηκαν μετά τις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον του Android. Πρώτα πρώτα είδαμε μια εφαρμογή η οποία άλλαζε τη οπτική γωνία μιας εικόνας, με βάση τη θέση που βρίσκεται το κεφάλι του χρήστη που χειρίζεται το laptop, έτσι ώστε κάθε στιγμή να φαίνεται όπως πρέπει. Αμέσως μετά είχαμε την επίδειξη μιας εφαρμογής που ονομάζεται Virtual Camera Operator. Μπροστά στο tablet στάθηκαν δύο υπάλληλοι της Google και άρχισαν να μιλάνε εναλλάξ. Η camera αναγνώριζε κάθε φορά τον ομιλητή και αυτόματα μετακινούνταν και εστίαζε στο πρόσωπο του, τόσο απλά. Ήδη μπορώ να φανταστώ τις χρήσεις αυτών των εφαρμογών σε καθημερινή βάση. Εσείς;

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.