Nokia: ήδη ετοιμάζουμε τα πρώτα Windows Phone 7 τηλέφωνα

Το ότι η Nokia αποφάσισε να συνεργαστεί με την Microsoft και να υιοθετήσει τα Windows Phone 7 στα κορυφαία τηλέφωνα της γκάμας της, είναι γνωστό. Όπως έχουν δηλώσει αρκετές φορές οι άνθρωποι της Φινλανδικής εταιρίας, τα πρώτα τηλέφωνα με WP7 θα κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη του 2011 ή, στην χειρότερη περίπτωση, στις αρχές του 2012. Ο CEO της Nokia και πρώην στέλεχος της Microsoft, ο Stephen Elop, δήλωσε πώς τα πρώτα τηλέφωνα ήδη ετοιμάζονται.

Ακόμα, έβαλε τέλος στις φήμες που θέλουν την Microsoft να έχει στα σχέδια της την άμεση εξαγορά του Φινλανδού κατασκευαστή δηλώνοντας πώς μετά την συμφωνία των δύο εταιριών, μία πιθανή εξαγορά θα δημιουργούσε μόνο προβλήματα και στους δύο εταίρους. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

I’m not aware of a strategic interest that Microsoft would have in the rest of the business.

To the extent that a partnership has been formed around what they’re really interested in, then what would an acquisition bring other than a good year of anti-trust investigation, huge turmoil, delays?

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας μεταξύ των 2 κολοσσών, η μετοχή της Nokia έχει μειωθεί κατά 29%. Προσωπικά, το βρίσκω λογικό μιας και οι επενδυτές δεν ξέρουν ακόμα αν η Nokia θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα που λέγεται Windows Phone 7..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.