Intel: Αν ήμασταν στη θέση της Nokia, θα επιλέγαμε το Android έναντι του WP7

Η Intel θα αναζητήσει νέο συνεργάτη για την ανάπτυξη του MeeGo OS, μετά την απόφαση της Nokia να συνεργαστεί με την Microsoft για το λειτουργικό που θα χρησιμοποιούν τα smartphone της.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Paul Otellini, CEO της Intel, υποστηρίζει πως η Nokia πήγε στο λάθος στρατόπεδο επιλέγοντας την Microsoft, προσθέτοντας πως αν ήταν στη θέση τους θα διάλεγε το Android.

Δεν θα έπαιρνα την απόφαση που διάλεξε (σ.σ. ο Stephen Elop, CEO της Nokia), είναι πιο πιθανό να επέλεγα το Android αν ήμουν στη θέση του.

Ο Otellini προσθέτει πως οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για οικονομικούς λόγους, κι αυτό γιατί φήμες αναφέρουν πως η Microsoft και η Google έκαναν η κάθε μία τις δικές τους προσφορές για να πείσουν τη Nokia να συνεργαστεί μαζί τους. Τέλος, αναφέρει πως το MeeGo θα ήταν η καλύτερη στρατηγική που θα μπορούσε να ακολουθήσει η φιλανδική εταιρεία όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε τα χρήματα για κάτι τέτοιο. Όσον αφορά το οικονομικό μέρος της συμφωνίας Microsoft-Nokia, οι λεπτομέρειες δεν είναι -και ούτε πρόκειται να γίνουν- γνωστές.

Η Intel μαζί με τη Nokia δημιούργησε το MeeGo, ένα λειτουργικό σύστημα για τα κινητά τηλέφωνα βασισμένο στο Linux, την προηγούμενη άνοιξη, ενώνοντας τα δύο projects των εταιρειών, το Moblin και το Maemo. Μετά τη συμφωνία της Microsoft με τη Nokia, το MeeGo έπεσε σε χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, αφού όπως ανακοίνωσε ο Otellini, η Intel βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου συνεργάτη.

Θα βρούμε άλλον συνεργάτη. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θέλουν μία 3η πλατφόρμα για smartphones, πόσο μάλλον αν αυτή είναι και open-source. Γι αυτό αξίζει να προσπαθήσουμε.

Δεδομένου ότι τα ποσοστά της Microsoft είναι αρκετά χαμηλά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως όταν λέει "μία 3η πλατφόρμα", οι δύο πρώτες που εννοεί είναι το iOS της Apple και το Android της Google. Να σημειωθεί εδώ, πως παρόλο που η Nokia δεν θα συνεργάζεται με την Intel από εδώ και πέρα, ετοιμάζει ένα smartphone, που θα φέρει το λειτουργικό MeeGo, το οποίο και στοχεύει να βγάλει στην αγορά μέσα στο 2011.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.