Amazon: Τα Kindle eBooks ξεπερνούν σε πωλήσεις τα χαρτόδετα βιβλία!

Η Amazon ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2010, χαρίζοντας μας όμως και μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, πως οι πωλήσεις των Kindle Books ξεπέρασαν αυτές των χαρτόδετων βιβλίων!

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και λίγο καιρό αντιστοιχούν 115 Kindle eBooks για 100 χαρτόδετα βιβλία. Αυτό το ορόσημο έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όπου μάθαμε πως για κάθε 143 Kindle eBooks, η Amazon πουλάει 100 hardcover βιβλία (αν και σήμερα η διαφορά στις πωλήσεις eBook-hardcover έχει φτάσει 3 προς 1). Βέβαια, τα δωρεάν eBooks δεν περιλαμβάνονται στις μετρήσεις, διότι σε αυτήν την περίπτωση οι διαφορές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Δεδομένου του ότι ο στόχος για το milestone με τα χαρτόδετα βιβλία, ήταν για το 2ο τρίμηνο του 2011, η σύντομη επίτευξη του αποτελεί επιτυχία για το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο. Επιπρόσθετα, ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά η εταιρεία είχε τρίμηνο με πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα $10 δισεκατομμύρια. Για την ακρίβεια αυτές έφτασαν τα 12,95 δις δολλάρια, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 36% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Να θυμίσουμε εδώ, πως μέσα στο 2010 η Amazon άρχισε να διαθέτει την 3η έκδοση του δημοφιλούς Kindle το οποίο περιλάμβανε ενσωματωμένο WiFi (αν επιθυμείτε και 3G), 20% ταχύτερη εναλλαγή σελίδων, αποθηκευτικό χώρο για 3.500 βιβλία και αυτονομία 1 μήνα (με απενεργοποιημένο το WiFi). Μέχρι σήμερα το αμερικάνικο Kindle Store προσφέρει περισσότερα από 810 χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία, με την τιμή 670 χιλιάδων από αυτά να είναι στα $9,99 ή και χαμηλότερα.

Όπως είναι φυσικό πάντως, θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός ακόμα μέχρι οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων στο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου να ξεπεράσουν αυτές των συμβατικών.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.