Παρουσιάστηκε το Sony PSP2 και το PlayStation Suite

PlayStation Portable

Πριν από λίγα λεπτά παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το Τόκυο το νέο PSP2, στο οποίο αναφέρονταν με το κωδικό όνομα NGP, καθώς και το PlayStation Suite, που θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα "PlayStation-like Phones" με Android που θα ακολουθήσουν (βλέπε XPeria Play). Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους σχεδιάστηκε η νέα κονσόλα της Sony είναι το UI, η κοινωνική δικτύωση, τα location-based χαρακτηριστικά και το να ενώσει τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο (augmented reality).

Στόχος του PlayStation Suite είναι να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλες συσκευές να ζήσουν την εμπειρία του PSP, cross-platform και cross-device. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του επίσημου PlayStation Store από όπου θα μπορείς να κατεβάσεις παιχνίδια για το Android κινητό/ταμπλέτα σου. Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την τιμή των παιχνιδιών ή τις συμβατές συσκευές, αλλά σίγουρα μία από αυτές, το XPeria Play, θα τη γνωρίσουμε στο MWC 2011.

Πάμε τώρα στην νέα παιχνιδομηχανή. Τα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει (με την Nikkei να βγαίνει σωστή) είναι OLED 5'' οθόνη με ανάλυση 960x544 (4x από αυτή του πρώτου PSP), accelerometer και gyroscope (ίδια αίσθηση με αυτή του PlayStation Move), υποστήριξη 3G και WiFi, μπρος και πίσω κάμερα, μπρος και πίσω touchpad, dual-analog sticks, επεξεργαστή quad-core ARM Cortex A9 και ηλεκτρονική πυξίδα.

Το βασικό UI της συσκευής ονομάζεται Live Area. Μοιάζει πολύ με τις home screens των Android και περιλαμβάνει τη λίστα παιχνιδιών και τα achievements/purchases των φίλων σου στο κάθε παιχνίδι. Μπορείς να μπεις στο Live Area ενώ παίζεις κάποιο παιχνίδι, χωρίς να χαθεί το progress σου σε αυτό.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, οι άνθρωποι της Sony έδειξαν μια εφαρμογή του νέου PSP2, που ονομάζεται Near, και η οποία καταγράφει και δημιουργεί ένα χάρτη με τα μέρη που έχεις επισκεφτεί. Creepy; Για κάθε μία από τις περιοχές αυτές βλέπεις τα πιο δημοφιλή παιχνίδια και ποιοι τα παίζουν (avatars/nicknames). Επιλέγοντας κάποιο avatar θα μπορείς να δεις τι παιχνίδια παίζει ο συγκεκριμένος χρήστης και να δώσεις μια βαθμολογία στο κάθε παιχνίδι. Τελικά, αντί να ψάχνεις για νέα παιχνίδια σε κάποιο online store, η Sony σε προτρέπει να παίρνεις νέες ιδέες από τα παιχνίδια που παίζουν οι άλλοι στα μέρη που έχες επισκεφτεί.

Στο τέλος της παρουσίασης εμφανίστηκαν μερικά παιχνίδια όπως τα Lost Planet, Yakuza, Dynasty Warrior, Metal Gear Solid, Call of Duty, Kill Zone και Uncharted ενώ έδειξαν και ένα video από το Metal Gear Solid 4 του PS3. Αν καταφέρουν να περάσουν αυτά τα γραφικά στο gameplay, τότε το νέο PSP2 θα είναι instant hit στην αγορά και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους gamers!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες του Engadget από την παρουσίαση.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Παρουσιάστηκε το Sony PSP2 και το PlayStation Suite”

  1. Πάντος φαίνεται καλύτερο από το προηγούμενο κι ελπίζω να είναι κιόλας!