Εκτυπώστε αρχεία από το κινητό σας με το Google Cloud Print

Google Cloud Print

Ας πούμε πως θέλετε να εκτυπώσετε ένα σημαντικό e-mail ή κάποιο attachment (όπως .doc ή .pdf) στο δρόμο προς τη δουλειά, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να περιμένετε όταν φτάσετε εκεί. Σε αυτό έρχεται να βοηθήσει το Google Cloud Print που άρχισε να ενεργοποιείται για αρκετούς αυτήν την εβδομάδα.

Σίγουρα σε πολλούς έλειπε μια τέτοια λειτουργία, με την Apple και την Hewlett-Packard να έχουν την ίδια ιδεά, και να την υλοποιούν με τα AirPrint (στο iOS 4.2) και το ePrint αντίστοιχα. Από τον Δεκέμβριο η Google δοκίμαζε το Cloud Print, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε και στα κινητά.

Για να το ενεργοποιήσετε πρέπει να πάτε στο gmail.com από το iPhone ή το Android κινητό σας και να επιλέξετε το "Print" από το menu όπως αυτό φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με Windows που έχει εγκατεστημένη την τελευταία beta έκδοση του Google Chrome (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτή είναι η 9.0.579.1). Σύντομα θα έρθει η υποστήριξη για Mac OS και Linux, ενώ οι συσκευές που το υποστηρίζουν προς το παρόν είναι όσες τρέχουν σε iOS 3+ ή Android 2.1+.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως να συνδέσετε τον εκτυπωτή σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.