Qwiki: το Flipboard συναντάει τη Wikipedia

Qwiki front page


"Σκεφτείτε να ρωτάτε τον αγαπημένο σας καθηγητή για τον Leonardo Da Vinci ή τον πιο πολυταξιδεμένο φίλο σας για το Buenos Aires: αυτήν την εμπειρία έχουμε σκοπό να προσφέρουμε με το Qwiki, οπουδήποτε κι αν είστε, οποιαδήποτε συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε. Όλοι μας έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου οι υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν δεδομένα για λογαριασμό των ανθρώπων, και να παρουσιάζουν τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες. Αυτός είναι ο στόχος μας στο Qwiki, να εξελίξουμε την επιστήμη της πληροφορικής μέχρι αυτή να συμπεριφέρεται ως άνθρωπος", δηλώνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Qwiki είναι μία μηχανή αναζήτησης. Πιο συγκεκριμένα παίρνει πληροφορίες από άρθρα του Wikipedia και διαβάζει τα πιο σημαντικά στοιχεία, προβάλλοντας παράλληλα εικόνες, video και ήχο σχετικά με την αναζήτηση του χρήστη. Το Qwiki μάζεψε την προηγούμενη βδομάδα $8 εκατομμύρια, με τον συνιδρυτή του Facebook, Eduardo Saverin, και τον ιδρυτή του YouTube, Jawed Karim, να συμμετέχουν ενεργά στη χρηματοδότηση.

Δοκιμάσαμε μερικά λήμματα και μείναμε ευχάριστα έκπληκτοι με τον τρόπο που λειτουργεί. Από τον John Forbes Nash Jr και τη Santorini, μέχρι τον Steven Tyler και τον Mark Zuckerberg. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορούμε να πούμε πως δημιουργείται ένα μίνι-ντοκιμαντέρ. Ένα από τα προβλήματα που εμφανίζει βέβαια, είναι πως μερικές φορές δεν είναι πλήρως ανανεωμένο, μιας και δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν τα αντίστοιχα λήμματα στην Wikipedia. Όμως πιστεύουμε πως με την προσθήκη περισσότερων πηγών, το πρόβλημα αυτό θα διορθωθεί σύντομα.

Ας μην ξεχνάμε πως η υπηρεσία είναι στη ζωή εδώ και λίγες ώρες μόνο. Αυτή τη στιγμή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί το αποτέλεσμα της αναζήτησης του στο Facebook, στο Twitter, σε e-mail καθώς και να το συμπεριλάβει στο προσωπικό του site. Ενώ ήταν σε private alpha testing από τον περασμένο Οκτώβριο, χθες άνοιξε για δοκιμή (public alpha) από όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας.

[via] [via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.