Μια πρώτη ματιά στο Twitter για Mac

Με το νέο update του Mac OS X στην έκδοση 10.6.6 και το Mac App Store, η πρώτη εφαρμογή που ανυπομονούσα να δοκιμάσω ήταν η εφαρμογή του Twitter, το πρώην Tweetie δηλαδή. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store, και η εγκατάσταση της είναι απίστευτα απλή- το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε κάνει login στον λογαριασμό σας iTunes, και να πατήσετε εγκατάσταση.

Όσοι από εσάς έχετε την ομώνυμη εφαρμογή στο iPad σας ή στο iPhone σας, η χρήση της είναι σχεδόν ίδια και απίστευτα απλή. Μερικές διαφορές είναι για παράδειγμα το πως ανοίγουν οι νέες σελίδες- στο iPhone ή το iPad ανοίγουν μέσα στην εφαρμογή, ενώ τώρα στο Mac ανοίγουν στον προεπιλεγμένο browser σας. Το μέγεθος της εφαρμογής είναι γύρω στα 7.7 MB και από ότι φαίνεται φορτώνει τα Tweets σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, δεν χρειάζεται κάποια χειροκίνητη ανανέωση.

Οι επιλογές που εμφανίζονται στις γνωστές εκδόσεις για συσκευές i με ένα απλό "σύρσιμο" για Retweet, Reply κ.α τώρα εμφανίζονται όταν μετακινείτε το ποντίκι πάνω από κάποιο Tweet ενώ μπορείτε να τις ενεργοποιείσετε και χρησιμοποιώντας συντομεύσεις από το πληκτρολόγιο. Η χρήση του ειλικρινά είναι πολύ απλή και μου ανανέωσε το ενδιαφέρον για το Twitter τουλάχιστον μέσω του Mac.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αντικαταστήσει τους "μεγάλους" Clients για το Twitter όπως είναι το TweetDeck ή το Echofon μάλλον θα πρέπει να πω πως όχι. Είναι σίγουρα πολύ νωρίς, και υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Πολλοί είπαν ότι η εφαρμογή καμιά φορά δεν ανταποκρίνεται ενώ τουλάχιστον σε εμένα τις πιο πολλές φορές η αυτόματη ανανέωση δεν φαίνεται να λειτουργεί. Τέλος μην ξεχνάμε πως αν και η απλότητα είναι ένα καλό πράγμα...τα "καλούδια" που προσφέρουν οι υπόλοιποι clients όπως για παράδειγμα συγχρονισμό μεταξύ συσκευών ή εύκολη οργάνωση ομαδών είναι κάτι που το Twitter δεν περιέχει και για κάποιους ίσως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χρήσης του.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο review του Twitter App για Mac:

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.