Η Amazon πάει... σινεμά

Η προφανής σχέση της Amazon με το σινεμά είναι, ότι μπορείς να αγοράσεις από την ιστοσελίδα της ταινίες. Η εταιρία όμως προχωρά αρκετά πιο πέρα από αυτό δημιουργώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ την δική της εταιρία παραγωγής και κάνοντας πρόσκληση σε δημιουργούς να της δείξουν την δουλειά τους!

Η Amazon Studios καλεί σεναριογράφους και κινηματογραφιστές να υποβάλλουν τα έργα τους και προσφέρει συνολικά 2.7 εκατομμύρια δολάρια, στα καλύτερα από αυτά που θα κατατεθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2011. Εκτός αυτού τα καλύτερα από αυτά θα γίνουν ταινίες σε συνεργασία με την Warner Bros.

Οι σεναριογράφοι μπορούν να ανεβάσουν σενάριο ταινιών και οι κινηματογραφιστές ταινίες, διάρκειας 70 λεπτών και πάνω, που μπορεί να βασίζονται είτε σε δικό τους σενάριο είτε σε σενάριο, που έχει ήδη ανέβει από κάποιον σεναριογράφο στην σελίδα. Βέβαια δεν απαιτείται οι ταινίες να είναι full budget ή να είναι πολύ υψηλής ποιότητας τεχνικά, αφού στόχος είναι να κατατεθεί ένα δείγμα από την δουλειά του καθενός, το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί από τους φαν, που εκτός από την αξιολόγηση τους μπορούν να προσφέρουν και... μια εναλλακτική έκδοση έργων, που έχουν ανέβει.

Τα καλύτερα από αυτά θα γίνουν full budget ταινίες, με την Warner Bros να έχει τον πρώτο λόγο, άλλα την Amazon να αναλαμβάνει να τις γυρίσει σε συνεργασία με άλλο στούντιο, αν η εταιρία παραγωγής αρνηθεί. Η Amazon Studios θα δώσει $200000 στους δημιουργούς, που ξεκίνησαν ένα project για τα δικαιώματα, ενώ αν περάσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ, θα δοθεί ένα bonus των $400000. Επίσης $100000 θα πάρει το καλύτερο σενάριο και $1000000 η καλύτερη ταινία.

Επιπλέον θα δίνονται μηνιαία βραβεία, αρχής γενομένης από τα projects που θα κατατεθούν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011. $100000 θα πάρει ο δημιουργός της καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας και από $20000 τα δύο καλύτερα σενάρια. Ο νικητής θα επιλέγεται με βάση τις εμπορικές προοπτικές του προϊόντος του άλλα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας (σενάριο, χαρακτήρες, διάλογοι κλπ).

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.