[Review] Asus G51J : Για Gamer με 3D βλέψεις

Τα τελευταία χρόνια η 3D τεχνολογία σταδιακά κερδίζει έδαφος με την πρώτη εμφάνιση της να γίνεται στις ταινίες με ψηφιακά εφέ. Η ανταπόκριση του κοινού δεν άργησε να φέρει την τρισδιάστατη απεικόνιση στις οικιακές τηλεοράσεις και στους υπολογιστές. To Asus G51J 3D είναι από τα πρώτα laptop με ενσωματωμένες δυνατότητες αναπαραγωγής 3D (Nvidia’s 3D Vision ) αποτελώντας ιδανική επιλογή για φανατικούς gamers με υψηλές απαιτήσεις.  Στο άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζουμε σειρά φωτογραφιών αλλά και την εντύπωση που μας άφησε το gaming laptop της Asus.

Με μια πρώτη ματιά, το Asus G51J 3D  ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής που δεν ξεπερνά το αρκετά κομψό σχεδιασμό. Το πληκτρολόγιο και το touch pad έχουν εξαιρετικό σχεδιασμό με το πρώτο να είναι αθόρυβο και βολικό στην χρήση. Οι θύρες  HDMI/USB/VGA και o card reader (8-in-1) αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποθήκευσης και μετάδοσης δεδομένων. Το design θα μπορούσε να ήταν πιο σύγχρονο με την μπλε φλόγα να ξεχωρίζει δίπλα στο logo Asus.

Ο επεξεργαστής λειτουργεί εξαιρετικά και σε συνδυασμό με την ικανοποιητική μνήμη έκανε την πλοήγηση και την αναπαραγωγή games ευχάριστη χωρίς σημαντικά προβλήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χρόνο εκκίνησης της συσκευής ήταν εντυπωσιακός, κοντά στα 40-50 δευτερόλεπτα, στοιχείο που αποδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Asus G51J 3D. Ίσως σε αυτό συμβάλουν τα Windows 7  Home edition και οι σπουδαίες αναφορές στην αποτελεσματικότητα του επεξεργαστή Intel Core i7 720QM (1.6GHz) που μπορεί να αποδώσει σε συχνότητες μέχρι και 2.6GHz.

Η συσκευή συνοδεύεται από τα 3D γυαλιά. Σημαντικό στοιχείο στην αναπαραγωγή 3D είναι η δυνατότητα ρύθμισης του βάθους από το μικρή συσκευή(USB) καθώς και η επάρκεια σε συνοδευτικό λογισμικό από την Nvidia.

Συμπερασματικά, αν είστε λάτρεις των games και ανυπομονείτε για την 3D entertainment το Asus G51J 3D είναι ικανό να σας ικανοποιήσει είτε σαν gamer είτε σαν home pc.

Δείτε σειρά φωτογραφιών για το  Asus G51J 3D στον flickr account  του www.away.gr

To Asus G51J 3D  ανήκει στην σειρά Asus G που αφορά φορητούς υπολογιστές αποκλειστικά για gamers. Περισσότερα μοντέλα θα βρείτε στο επίσημο site. Τέλος η τιμή στην ελληνική αγορά κυμαίνεται περίπου στα 1700 ευρώ.

Μας άρεσε:

+Η ενσωματωμένη δυνατότητα αναπαραγωγής 3D αποτελεί μοναδική εμπειρία

+Η γενικότερη ποιότητα κατασκευής

+Keyword/touchpad

+ Ταχύτητα απόκρισης συστήματος σε αναπαραγωγή βίντεο και παιχνιδιών.

+ H ρύθμιση του βάθους σε 3D αναπαραστάσεις.

Δεν μας άρεσε:

-Το βάρος. Ωστόσο αν αναλογιστούμε τις απαιτήσεις της συσκευής είναι σχετικά ικανοποιητικό.

- Το -σχετικά- απλό design

- To μέγεθος της οθόνης. Με δυνατότητες HD και 3D η 15' οθόνη ίσως είναι μικρή.

Χαρακτηριστικά συστήματος:

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 Home Premium 64-bit

CPU Type:  Intel Core i7 720QM (1.6GHz)

Οθόνη: 15.6" (1920 x 1080)

Μνήμη:  4GB DDR3

Σκληρός δίσκος: 640GB  (7200rpm HDD Spec 2 x 320GB)

Οπτικός Δίσκος: DVD Super Multi

Κάρτα Γραφικών : NVIDIA GeForce GTX 260M

Video Memory: 1GB VRAM DDR3

Card slot :1 x Express Card

WLAN: 802.11 bgn

Bluetooth: Yes

USB: 4

Video Port: 1 x VGA

HDMI: 1

Other port : 1 x E-SATA

Card Reader: 8-in-1 card reader: MMC / SD / Mini-SD / XD / Memory Stick / MS Pro / MS-Duo / MS-Pro-Duo

Webcam : 2.0MP

Μπαταρία :6-cell lithium ion

Διαστάσεις: 14.6" x 10.3" x 1.3-1.6"

Βάρος:  3.29 kg.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.