Χάνετε το ενδιαφέρον για το IPhone (;)

Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια η Apple έχει κατάφερε να ταράξει να νερά της κινητής τηλεφωνίας ανακατατάσσοντας την αγορά και διαμορφώνοντας παράλληλα τις σύγχρονες τάσεις των κατασκευαστών. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι η δύναμη του Android της Google  είναι ικανή να αντιμετωπίσει πετυχημένο IPhone.

Με την κυκλοφορία του IPhone 4, για άλλη μία φορά, οι πωλήσεις της Apple εκτινάχθηκαν στα ύψη χωρίς ωστόσο να λείψουν οι σημαντικές παραλείψεις με αποκορύφωμα το κατασκευαστικό λάθος στην κεραία λήψης (Antennagate). Με τους ανταγωνιστές να ετοιμάζουν ισχυρότερα κινητά τηλέφωνα (Galaxy S, HTC desire HD κ.α) με καλύτερες επιδόσεις και εφοδιασμένα με το δημοφιλές Android οι τάσεις για το μέλλον φαίνεται να αλλάζουν.

Η παραπάνω άποψη αποτυπώνεται στην μελέτη της ChangeWave Research η οποία δείχνει τις τάσεις των καταναλωτών στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με την έρευνα ,η πρόθεση για αγορά IPhone 4 έχει μειωθεί κατά 20% σε διάστημα 2 μηνών εξισορροπώντας με το αντίστοιχο ποσοστό του Android που φτάνει το 37%.

Αν αναλογιστούμε ότι το IPhone 4 κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες τότε το παρακάτω γράφημα ίσως κρούει το καμπανάκι στην εταιρία του Steve Jobs.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα συμπέρασμα που προκύπτουν από το παρακάτω γράφημα. Μέσα σε διάστημα 1 χρόνου το κινητό λειτουργικό της Google σημείωσε αύξηση στα ποσοστά των προτιμήσεων της τάξης του 30%.

Τέλος στην ίδια μελέτη αποδεικνύεται ότι οι χρήστες του IPhone είναι αρκετά εώς πολύ ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις της συσκευής, με τους χρήστες Android να ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Όσο για τους ανταγωνιστές RIM, Microsoft και Nokia συνεχίζουν να ελπίζουν με τα τελευταία δείγματα να είναι αρκετά ικανοποιητικά και ελπιδοφόρα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.