Ο ΓΑΠ μιλάει για ελληνικές startups στη ΔΕΘ

Ας το παραδεχθούμε. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, οι τεχνολογικές startups δεν έχουν την κάλυψη που τους αξίζει και τους χρειάζεται. Το Away είναι το μοναδικό online και offline τεχνολογικό media το οποίο έχει δώσει ουσιαστικό βήμα τα τελευταία δύο χρόνια σε μια κοινότητα επιχειρηματιών η οποία αξίζει τη προσοχή όλων μας. Αναπόφευκτα λοιπόν όταν μια αναγνωρίσιμη προσωπικότητα της ελληνική κοινωνίας μιλά δημόσια για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο Web με κολακευτικά λόγια προκαλεί άμεσα τη προσοχή και την ικανοποίηση μας. Όταν αυτή η προσωπικότητα είναι μάλιστα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα, Γιώργος Παπανδρέου, και η αναφορά γίνεται στα πλαίσια της ομιλίας του στη ΔΕΘ τότε απλά είμαστε όλοι περήφανοι.

Αν και ο ΓΑΠ αναφέρθηκε μόνο στα παραδείγματα της Indifex, του OpenCoffee και του iSteam το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλές ελληνικές startups οι οποίες αξίζουν τη προσοχή μας. Το μόνο που ελπίζουμε όλοι είναι η συγκεκριμένη αναφορά να συνοδευτεί στο άμεσο μέλλον από μια σημαντική κρατική υποστήριξη προς αυτή τη αγορά, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο νομικό κομμάτι.

Η πλήρης ομιλία του ΓΑΠ στη ΔΕΘ (η αναφορά γίνεται στο 15.40) :

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Ο ΓΑΠ μιλάει για ελληνικές startups στη ΔΕΘ”

  1. Ο/Η Anestis Chatzidiakos λέει:

    Ομολογουμένως ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει αρκετά υψηλά στην ατζέντα του θέματα, που αφορούν την τεχνολογία γενικότερα. Είναι περισσότερο ψαγμένος.
    Σίγουρα αυτή η καλή προδιάθεση θα πρέπει να συνοδευτεί και με την ανάλογη κρατική επένδυση σε τέτοιες προσπάθειες.. αν και οι συγκυρίες δεν βοηθούν, νομίζω πως στα πλαίσια της οικονομικής ανάκαμψης πρέπει σίγουρα να υπάρξει στήριξη των startups.

  2. Ο/Η Kyriakos λέει:

    Υποσχέσεις που απλά θα μείνουνε υποσχέσεις.

  3. Ο/Η dkalo λέει:

    Περισσότερο namedropping μου φαίνεται ότι έκανε, παρά ήξερε πραγματικά τι γίνεται στον συγκεκριμένο κλάδο. Γιατί αλλιώς θα ήξερε ότι τα παιδιά του iSteam δεν έχουν την εταιρία τους στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό.

  4. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Συμφωνώ με τον dkalo, οι αναφορές στην ομάδα του istream (έχουν περάσει 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά από την εμφάνιση του application) απλά αποδεικνύουν-ασχέτα με το πρόσωπο-ότι αναφορές στην "Ψηφιακή Ελλάδα" παραμένουν αναφορές.

    Κοινωνία της πληροφορίας, ψηφιακή ανάπτυξη, τεχνολογικά κίνητρα και εξαγγελίες την ώρα που η μηχανογράφηση κρατικών φορέων ( υπουργείων κλπ.) παραμένει ένα μακρινό όνειρο.

    Ας ελπίζουμε λοιπόν πως σταδιακά θα γίνουν αυτά που πρέπει.