Ηπιόνη – μια τεχνολογική προσέγγιση στην διαχείριση του πόνου

Ο καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης παρουσιάζει στο κοινό του TEDxThessaloniki, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, την Ηπιόνη. Πρόκειται για ένα σύστημα, που έχει αναπτύξει εκείνος και η ομάδα φοιτητών, με τους οποίους συνεργάζεται, το οποίο εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες, που προσφέρει η τεχνολογία για την εναλλακτική διαχείριση του πόνου.

Who is who:

Ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1966. Απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1989 και το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών το 1997 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Από το 1999 είναι μέλος ΔΕΠ του ίδιου τμήματος (τρέχουσα θέση Αναπληρωτή Καθηγητή), στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών, Εργαστηριακή Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά στην καταγραφή, επεξεργασία, ανάλυση και μοντελοποίηση σημάτων και στην ανάπτυξη αντίστοιχων εφαρμογών (υλικού–λογισμικού).

Από το 2004 ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών για άτομα με αναπηρία, με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, υλοποιώντας εφαρμογές όπως προηγμένος πλοηγός για άτομα με προβλήματα όρασης (SmartEyes, 2004), φορητός μεταφραστής νοηματικής γλώσσας σε ομιλία και αντίστροφα (Sign2Talk, 2005), προηγμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον για παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού (Noesis, 2007).

Ο κ. Χατζηλεοντιάδης έχει σπουδάσει παράλληλα και μουσική, κατέχοντας όλα τα διπλώματα θεωρητικών, σύνθεσης, κλασικής κιθάρας και Διδακτορικό Δίπλωμα στη σύνθεση από το University of York, UK. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, και διδάσκει σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχει συνθέσει 82 έργα και έχει βραβευθεί 9 φορές.

Disclaimer: Ένα μεγάλο μέρος της ομάδας του Away συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό TEDx Πρόγραμμα, ενώ το Away είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

19 απαντήσεις στο “Ηπιόνη – μια τεχνολογική προσέγγιση στην διαχείριση του πόνου”

  1. Ο/Η @dgkanatsios λέει:

    Μπορείτε να δείτε και το βίντεο της συμμετοχής του project "Ηπιόνη" στα πλαίσια του Ελληνικού Imagine Cup 2010 εδώ http://www.studentguru.gr/learn/default.aspx?cate...