GoldenDeals, Deal4Real και Tsoonami - τρεις κλώνοι του Groupon μιλάνε ελληνικά

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Groupon είναι μια υπηρεσία collective discount η οποία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική τον Νοέμβριο του 2008. Πρακτικά το Groupon παρουσιάζει καθημερινά μια "Προσφορά ημέρας" η οποία είναι μια υπηρεσία σε εξαιρετικά μειωμένη τιμή (από 50 έως 90%). Οι χρήστες πρέπει να "πάρουν" το deal και να καλέσουν τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο, για να μπορέσουν να απολαύσουν όλοι μαζί την προσφορά. Αν μέσα στην ημέρα δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες συμμετοχές τότε η διαδικασία ακυρώνεται και κανείς δεν παίρνει (ούτε πληρώνει φυσικά) τίποτα. Πολύ έξυπνο έτσι;

Το Groupon είναι μια πραγματικά έξυπνη ιδέα η οποία σήμερα κοστίζει περίπου $1.35 δις, ενώ έχει απλωθεί σε περίπου σαράντα πόλεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη ιδέα έχει βρει πολλούς μιμητές σε όλο τον κόσμο, μάλιστα το TechCrunch Europe έχει καλύψει σε βάθος το θέμα αρκετές φορές, ενώ εξαίρεση δεν φαίνεται να αποτελεί και η χώρα μας.

Όχι μια, όχι δύο, αλλά τρεις φαίνεται πως θα είναι οι ελληνικές startups οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν για το τίτλο του "ελληνικού Groupon". Ο λόγος για τα Deal4Real, Tsoonami και GoldenDeals, τα οποία φαίνεται πως θέλουν να προσφέρουν με τη σειρά τους μεγάλες ευκαιρίες στους Έλληνες καταναλωτές. Το Deal4Real είναι το μοναδικό από τα τρία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα και έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά κάποιες προσφορές. Στις πληροφορίες της σελίδας αναφέρεται ως ιδιοκτήτης μια εταιρία με την επωνυμία "Κ&Ζ" ΕΠΕ Διαχείριση εστιατορίων, δεν την γνωρίζω και με ένα απλό Google Search δεν μπόρεσα να βρω παραπάνω πληροφορίες. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, τα σχόλια είναι ανοικτά και σας περιμένουν.

Το Tsoonami είναι παιδί του Λούη Χατζή, ο οποίος βρίσκεται πίσω το Gelo Ad Network και το Palo.gr, και αυτή τη περίοδο προσπαθεί να συστηθεί στον κόσμο προσφέροντας ένα iPad δώρο στο πρώτο του διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα και αναρωτιέμαι αν πρέπει να περιμένουμε την έναρξη της υπηρεσίας αμέσως μετά. Πάντως το όνομα και το concept μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Η τρίτη προσπάθεια της "παρέας", το GoldenDeals, φαίνεται πως έχει "γερές πλάτες" καθώς από ότι φαίνεται από την αρχική του σελίδα συνδέεται με τη Χρυσή Ευκαιρία. Και αυτό βρίσκεται σε φάση γνωριμίας με το κοινό, δεν έχει ανοίξει ακόμα και προσφέρει iPad δώρο. Αυτό που μένει είναι να δούμε ποιό θα καταφέρει να προσφέρει τα καλύτερα deals στο κοινό...

Για την ιστορία, χθες το απόγευμα το Groupon ανακοίνωσε την εξαγορά του Citydeals.de, του γερμανικού του κλώνου.

Σχολιάστε >
42 σχόλια
|
Κατηγορίες:

42 απαντήσεις στο “GoldenDeals, Deal4Real και Tsoonami - τρεις κλώνοι του Groupon μιλάνε ελληνικά”

  1. Ο/Η Basilis Kanonidis λέει:

    Το getintnow ξεκίνησε και αυτό έτσι, έτσι δεν είναι;

  2. Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

    Δουλεύεις στην εταιρία;

  3. Ο/Η Theo0221 λέει:

    Nai

  4. Ο/Η Λευτέρης λέει:

    Πολύ καλή η πρώτη προσφορά του G(olden) D(eal).
    Αλλά δεν κατάλαβα, πληρώνεις 1€ στο GD και 1€ στην pizza hut κατά την παραλαβή της pizzas ή μόνο 1€ στο GD και μετά στο κατάστημα τπτ?

    Επίσης δεν αναφέρεται τπτ για την διαδικασία παραγγελίας για take away. Υπάρχει δυνατότητα για τηλεφωνική παραγγελία ή παραγγελία μέσω internet?

  5. Ο/Η Giorgos Fokas λέει:

    Υπάρχει και το http://www.livemycity.gr/ το οποίο προσφέρει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα.

  6. Ο/Η Ειρήνη λέει:

    Νέο site προσφορών!!! http://www.maxdeal.gr/ SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΑ!!!