Telecom News(#27):WIND, ευρυζωνικότητα & iPhone 4 OS[video]

Τις περασμένες ημέρες ξεχωρίσαμε την ανοδική πορεία της ευρυζωνικότητας, τον περιορισμό του ρυθμού μείωσης των εσόδων για την WIND αλλά και το κοινό μέτωπο μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων κατά της Google με σκοπό την διεκδίκηση μεριδίου από τις διαφημίσεις. Τέλος, παρουσιάζουμε κάποιες φωτογραφίες από το νέο iPhone 4 και ένα ακόμα βίντεο. Επιπλέον, ipad, Sony Ericsson Microsoft και Palm.

Καλή ανάγνωση.

  • Συνεχίζει δυναμικά η WIND με ακόμα ένα νέο πακέτο(σταθερή-internet-κινητό) με 35.5 ευρώ/μήνα. Η Tellas φαίνεται να εξισορροπεί τις απώλειες στην κινητή τηλεφωνία. Παράλληλα, Άκρως ενδιαφέροντα τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Νάσος Ζαρκαλής. Τριετές  επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ, περιορισμός του ρυθμό μείωσης των εσόδων και αυξητική τάση στην σταθερή τηλεφωνία. Όπως σας είχαμε πει η WIND πλέον οριοθετεί τις εξελίξεις με ελκυστικά πακέτα προσφορών. (Μας άρεσε η καμπάνια για την ονομαστικοποίηση των κινητών με τίτλο "έχω Wind και το υπογράφω")
  • H μετάβαση από την εποχή της φωνή στην εποχή των δεδομένων έχει οδηγήσει τους mobile operators προς τα application stores. H Deutsche Telekom ξεκίνησε στην Αγγλία την λειτουργία του Softwareload που προσφέρει 15.000 applications. Το αντίστοιχο γερμανικό application store αριθμεί 1,5 χρήστες.
  • Κοινό μέτωπο κατά της Google. Telefonica, Deutsche Telekom και France Telecom καλούν την Google στην καταβολή χρημάτων για την διακίνηση εφαρμογών της από τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.  Στο μέλλον οι εταιρίες θα κινηθούν μαζικά και επιθετικά για να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο από τα  τεράστια διαφημιστικά έσοδα του αμερικάνικου κολοσσού. Το αν η επιχειρηματολογία τους είναι βάσιμη συνεχίζει να διεγείρει σημαντικά ερωτήματα και συζητήσεις.
  • Τα κινητά τηλέφωνα της Microsoft ανακοινώθηκαν με την ονομασία Kin που έχουν και το δικό τους διαδικτυακό τόπο http://kin.com/. H Sharp ανέλαβε το κατασκευαστικό μέρος με το λογισμικό να καλύπτεται από τα αναμενόμενα Windows Phone 7. Ωραία και κομψή πρόταση.

  • Ακολουθώντας την ίδια (διαφημιστική;)στρατηγική το Ισραήλ απαγόρευσε την κυκλοφορία του ipad όπως και στο i-phone.  Επίσημη αίτια η ισχύς εκπομπής της κεραίας που μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και το υπάρχον ασύρματο πρωτόκολλο της συσκευής δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές των ασύρματων επικοινωνιών της χώρας. Αστείο.

[Reviews-Hands On]

Για το τέλος αφήσαμε άλλο ένα βίντεο για το νέο i-phone.

This Is Apple's Next iPhone

Σχολιάστε >
65 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.