Πραγματοποιήθηκε το 3ο MediaCamp Athens στο MIC

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν λίγο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα για την ελληνική social κοινότητα. Ο λόγος; Το 3ο MediaCamp που έλαβε χώρα στο Microsoft Innovation Center στην Αθήνα, στο οποίο εγώ για ακόμα μια φορά δεν κατάφερα να πάω! Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και είναι εξαιρετικά θετικό πως υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και όρεξη να κάνουν πράγματα σε αυτή τη χώρα. Τα συγχαρητήρια μου στην Βίκυ Κολοβού και τον Αλέξανδρο Γεωργίαδη που ήταν οι φετινοί διοργανωτές, ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να είμαι και εγώ μέλος της μεγάλης παρέας τους στο 4ο MediaCamp!

Ακολουθεί το ΔΤ της εκδήλωσης:

Μεταξύ 9 και 11 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft το 3ο MediaCamp Athens, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με σημαντικές ομιλίες και μεγάλη προσέλευση νέων ανθρώπων. Το Media Camp Athens είναι μια δωρεάν ετήσια αυθόρμητη συγκέντρωση γεννημένη από την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να μοιραστούν και να μάθουν μέσα σε ένα ανοικτό περιβάλλον. Πρόκειται για μία έντονη εμπειρία όπου όλοι είναι καλεσμένοι. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να παρουσιάσουν, να επιδείξουν, να συζητήσουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με ένα χαλαρό, χαοτικό αλλά υψηλής παραγωτικότητας και πληροφόρησης τρόπο.

Με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικότητας με την χρήση των νέων μέσων και τεχνολογιών, οι ομιλίες αφορούσαν θέματα γύρω από την Τεχνολογία, τα νέα Μέσα, το ελεύθερο λογισμικό, την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Σουηδία & την ΕΕ. αλλά και ευρύτερα θέματα επιχειρηματικότητας, την Κοινωνιολογική διάσταση της νέας διαδικτυακής εποχής και τις επιχειρηματικές ιδέες που έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωράνε δυναμικά.

Οι παρουσιάσεις, συζητήσεις και τα workshops ξεπέρασαν συνολικά τις 45, και τις δύο ημέρες 10-11/4, ενώ οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 300 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας. Εντύπωση έκανε η προσέλευση νέων προσώπων που δεν είχαν ξανά έρθει σε επαφή με την κοινότητα των ανθρώπων που ήδη ασχολούνται με τον χώρο. Στο παιχνίδι Augmented Reality που έτρεχε καθ' όλο το διήμερο, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον ενώ ο νικητής πήρε δώρο Xbox, προσφoρά της Microsoft.

image via flickr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.