Windows Mobile: Tελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη [γράφημα]

Με την ολοκλήρωση του  Mobile World Congress 2010 τον περασμένο Φεβρουάριου η Microsoft εγκαινίασε την κυκλοφορία της νέας πολυαναμενόμενης πλατφόρμας για κινητές συσκευές τα Windows Phone 7. Σε μια αγορά με σκληρό ανταγωνισμό τα Windows Mobile αναβαθμίστηκαν, προσαρμόστηκαν στις σύγχρονες απαιτήσεις των social networks και mobile applications και είναι πλέον έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις RIM και Apple που κυριαρχούν(Για λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε προηγούμενο άρθρο μας Καλωσορίστε το Windows Phone 7 series ).

Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Microsoft να ανακάμψει βλέποντας το μερίδιο και τα κέρδη της να συρρικνώνονται μέρα με την μέρα. Αν και τα λειτουργικά συστήματα είναι η ειδικότητα της εταιρείας, ωστόσο φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για την καθιέρωση των Windows στις κινητές συσκευές. Μέσα σε ένα χρόνο η Microsoft είδε το ποσοστό της να μειώνεται κατά 7 μονάδες και της Apple να εκτοξεύεται κατά 10 μονάδες, ενώ η RIM διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα. Την ίδια ώρα η Google κερδίζει τις εντυπώσεις και το Android συνεχίζει να σκαρφαλώνει σταδιακά, κερδίζοντας τις επιλογές των χρηστών και των κατασκευαστών.

Παράλληλα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ακόλουθο γράφημα που απεικονίζει την αξία της μετοχής της  Apple συγκριτικά με της Microsoft.

Κρίνουμε ότι για την Microsoft τα Windows Phone 7 είναι η απέλπιδα προσπάθεια για την ανάκαμψη στην πολλά υποσχόμενη και άκρως ελκυστική αγορά των mobile OS. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα ίσως η εταιρία λογισμικού θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κινητή τηλεφωνία ή ακόμα και να αναζητήσει στρατηγικές συμμαχίες που θα την βοηθήσουν να επιβιώσει.  Άραγε θα τα καταφέρει;

Άλλωστε Apple, Android και RIM είναι άξιοι και πλήρως ανταγωνιστικοί αντίπαλοι.

[via] & [image]

Σχολιάστε >
30 σχόλια
|
Κατηγορίες:

30 απαντήσεις στο “Windows Mobile: Tελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη [γράφημα]”

  1. [...] Windows Mobile: Τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη [γράφημα] [...]

  2. [...] Windows Mobile: Tελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη [γράφημα] [...]