Έκλεισε οριστικά το Gamato.info - Συνέλαβαν έξι διαχειριστές

Από χθες αργά το απόγευμα υπήρχαν έντονες φήμες πως κάποιοι από τους διαχειριστές της γνωστής σελίδας ανταλλαγής αρχείων gamato.info είχαν συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία. Αποφύγαμε να γράψουμε για ακόμα μια φορά πως η σελίδα αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο, καθώς δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από την επιστροφή του γνωστού torrent tracker. Όπως φαίνεται να επιβεβαιώνεται ωστόσο, αυτή τη φορά έξι από τους διαχειριστές της σελίδας συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν γνωστές εταιρίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής. Σύμφωνα με το TVXS "συνελήφθησαν 3 άτομα στην Αθήνα και άλλα 3 στη Θεσσαλονίκη και οι 2 από αυτούς είναι ολλανδικής καταγωγής."

Όπως είναι λογικό η σελίδα έχει πλέον κατέβει, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που παρακολουθούσαμε το θέμα, υπήρχε έντονη ανησυχία και από μερικούς γνωστούς χρήστες της υπηρεσίας μέσα από το forum που διατηρούσε το gamato. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ετοίμαζα ένα άρθρο με αφορμή ένα κείμενο disclaimer (εικόνα επάνω) που είχαν τοποθετήσει στο footer της σελίδας οι διαχειριστές, σύμφωνα με το οποίο υποστήριζαν πως δεν έχουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο το οποίο μοιράζουν οι χρήστες μέσα από τον tracker. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι εξελίξεις ωστόσο με πρόλαβαν...

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Έκλεισε οριστικά το Gamato.info - Συνέλαβαν έξι διαχειριστές”

  1. Ο/Η SSSS λέει:

    pfff ante pali ta idia.....

  2. Ο/Η bbb λέει:

    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Μόλις κάποιος προσπαθεί να μπει στο γαμάτο, αυτόματα του ζητείται να δώσει τους κωδικούς του ρόυτερ του! Προφανώς η αστυνομία με αυτό τον πονηρό τρόπο θέλει να πάρει τα στοιχεία από απλούς χρήστες του πόρταλ! Το νού σας!

  3. Ο/Η theinternetworld λέει:

    ακριβως αυτο θα ελεγα και εγω προσοχη διοτι ειναι λιγο "υποπτο".