Away Weekly Flashback 1/3-7/3/2010

Εβδομάδα με αρκετές τεχνολογικές ειδήσεις η προηγούμενη, που αφορούν τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο και ταυτόχρονα έχουν... άρωμα πολέμου, ήταν αυτή που μας πέρασε. Εμείς θα σας θυμίσουμε, όπως κάθε Κυριακή, τις σημαντικότερες από αυτές, όπως και τον μεγάλο διαγωνισμό μας, όπου μπορείτε να κερδίσετε ένα iPod Touch.

Από αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Google, έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκε, απ' όπου μπορεί να έχουμε και αρκετές εξελίξεις. Το θέμα ανέλυσε αρκετά ο Δημήτρης Καλαβρός στο Away Notes πριν λίγες ημέρες, σε ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε. Από εκεί και πέρα αυτό δεν είναι το μοναδικό, άλλα υπάρχουν και άλλα "μέτωπα πολέμου" ανάμεσα σε εταιρίες, κυρίως όσον αφορά τις πατέντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της Apple με την HTC.

Κι αφού αναφέραμε την Apple ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του iPad ενώ σύντομα θα δούμε το Steam και Valve Games σε Mac.

Η Microsoft τώρα πουλάει πάνω από 90 εκατομμύρια άδειες για τα Windows 7 και δέχεται διαμαρτυρίες για τον τρόπο, που εμφανίζονται οι browsers στο ballot screen, ενώ την ίδια στιγμή με αυτή την διαδικασία η Opera βλέπει να τριπλασιάζονται τα downloads του browser της και ο Chrome συνεχίζει την ανοδική του πορεία!

Τέλος έχουμε την ανοδική πορεία και στα mobile applications stores, την ανακοίνωση του Nokia C5, που φαίνεται ιδανικό για mobile social networking, ενώ έχουμε και 3D προβολείς από την Optoma, σε μια εποχή που τα πάντα γίνονται 3D.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Away Weekly Flashback 1/3-7/3/2010”

  1. Ο/Η kerasia λέει:

    καλο πασχα!!!!!!!!!!