[Συνέντευξη] Ο Δημήτρης Τσίγκος (V.Trip) μιλάει για τo νέο του Angel Investment Fund

tsigosΣτα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχα την ευκαιρία να μιλήσω για περίπου μια ώρα με τον Δημήτρη Τσίγκο, Founder και CEO της Virtual Trip. Ο λόγος; Η εταιρία του ετοιμάζεται να ανακοινώσει την έναρξη ενός νέου Angel Investment Fund για high-tech startups μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, και όπως είναι φυσικό ήμουν γεμάτος περιέργεια να μάθω -πολλές- περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα. Στο audio file που ακολουθεί ο Δημήτρης ανοίγει τα χαρτιά του στο Away.gr, μας εξηγεί το σύνολο των υπηρεσιών που θέλει να προσφέρει το Fund, τη γνώμη του για το OpenFund, το κατά πόσο πιστεύεις πως υπάρχουν ελληνικές startup που μπορούν να κάνουν το "κάτι παραπάνω" ενώ καταλήγει διαπιστώνοντας μας πως η έλλειψη επιχειρηματικής αντίληψης στα νέα παιδιά οφείλεται στην εκπαίδευση! Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης μιλάει δημόσια για το νέο του εγχείρημα, ακόμα μια αποκλειστικότητα για το Away!

Υ.Γ. Παρακαλούμε τη κατανόηση σας για τη PodSafe μουσική έναρξη της συνέντευξης!

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “[Συνέντευξη] Ο Δημήτρης Τσίγκος (V.Trip) μιλάει για τo νέο του Angel Investment Fund”

  1. Ο/Η Alex λέει:

    Αναφέρει ότι ένα από τα προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε κεφάλαιο.

    Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα για startups στον χώρο του web 2.0 είναι ότι δεν υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες αλλά και τεχνογνωσία.

    Εξάλλου το κόστος για να στήσεις κάτι στο internet δεν είναι απαγορευτικό απλώς είναι δύσκολο να ασχοληθείς full time με μία ιδέα αν δεν έχεις κάποιο εισόδημα η Angel funding.

  2. Ο/Η Dimitris Tsigos λέει:

    Αν δεν μπορέσεις να δώσεις το 100% του χρόνου και της ενέργειάς σου στην υλοποίηση μιας ιδέας τότε δεν έχεις καμία απολύτως πιθανότητα να πετύχεις ή, αν πετύχεις, θα είσαι η εξαίρεση. Το θέμα όμως είναι η επιχειρηματικότητα να πάψει να είναι εξαίρεση και να γίνει κανόνας. Το angel investment λοιπόν απλά σου δίνει την πολυτέλεια να αφιερώσεις σε ένα venture όλες σου τις δυνάμεις.

    Θα συμφωνήσω όμως πως η μη-διάθεση risk capital είναι σύμπτωμα του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας. Το ζήτημα αυτό όμως έχει να κάνει με την εκπαίδευση.

  3. Ο/Η Bourakis λέει:

    Πολλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα γενικά. Τα ερεθίσματα δημιουργικότητας τα οποία λαμβάνουν οι νέοι από το σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτα! Η αθέμιτη ανταγωνιστικότητα φωλιάζει στις ζωές των μικρών παιδιών για το ποιός θα είναι ο καλύτερος μαθητής παραμερίζοντας την ουσιαστική γνώση, αντικαθυστώντας την απλώς με αντισυμβατικά μέσα (κοινώς παπαγαλίζοντας). Όταν τον νέο από μικρό τον ωθείς στην κοινωνία ως ρομποτάκι, θεωρώντας την πιθανότητα της αποτυχίας ως το χειρότερο γεγονός, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό μεγαλώνοντας να αδιαφορεί γενικά καθώς αφενός απο την μια έχει περιορίσει την φαντασία του, και από την άλλη διστάζει να ρισκάρει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

    Οι start-ups είναι έμπνευση και φαντασία. Σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα και την τόλμη, τότε αυτές μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά. Αυτά τα συστατικά δυστυχώς είναι δυσέυρετα στην χώρα μας.

    Πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν δημιουργικότατοι νέοι, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσιοι εαν λειτουργούσε το σύστημα υπέρ τους.