Η Ευρώπη παίρνει μία γεύση από το Browser Choice Screen των Windows

microsoft_browser_choice1

Αν και φαίνεται ασήμαντο σαν θέμα, η Microsoft δε το βλέπει έτσι, καθώς έχει πληρώσει μεγάλα πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τon browser που επιλέγει να βάζει στα Windows. Τελικά βρέθηκε μία λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και αυτή είναι ένα παράθυρο όπου ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ποιον browser θέλει στα Windows όταν τα κάνει install. Πριν από λίγο η Microsoft ανέβασε screenshots όπου φαίνεται το παράθυρο επιλογής browser.

Πως θα λειτουργεί το συγκεκριμένο παράθυρο; Η απάντηση είναι “πολύ απλά”, καθώς στον χρήστη θα εμφανίζεται ένα παράθυρο, όπου μέσα σε αυτό θα παρουσιάζονται οι 5 μεγάλοι browsers (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer και Opera) σε τυχαία διάταξη. Θα είναι ακόμα σε θέση να επιλέξουν και μεταξύ άλλων browsers, οι οποίοι και πάλι θα βρίσκονται σε τυχαία διάταξη. Μόλις ο χρήστης επιλέξει ποιον browser θέλει και τον κάνει install, τότε θα εμφανίζεται η συντόμευση του στην επιφάνεια εργασίας και η συντόμευση του Internet Explorer θα γίνεται unpinned από το taskbar.

msft_browser_choice_2

Βέβαια τα windows 7 βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στην αγορά της Ευρώπης και είναι ευνόητο να αναρωτιέται κανείς για πιο λόγο άργησαν τόσο πολύ να βάλουν τη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς στα μαγαζιά της ευρωπαϊκής αγοράς οι εκδόσεις των Windows 7 που είναι διαθέσιμες δεν έχουν την συγκεκριμένη επιλογή. Προς το παρόν μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, η Microsoft θα παρέχει την συγκεκριμένη επιλογή στους Ευρωπαίους χρήστες των Windows, μέσα από το Windows Update.

Πιο συγκεκριμένα οι δοκιμές του προγράμματος επιλογής browser θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα, στη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, όπου οι χρήστες αυτών των χωρών θα έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν το συγκεκριμένο update μέσα από το Windows Update. Αν πάει καλά, η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνει σταδιακά σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου.

[via] [via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Η Ευρώπη παίρνει μία γεύση από το Browser Choice Screen των Windows”

  1. Ο/Η ipedia.gr λέει:

    μήπως δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το μενού επιλογής άλλα ο κάθε χρήστης να επέλεγε μόνος του?
    δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί...

  2. Ο/Η techfans.gr λέει:

    Φιλε μου πρεπει να σκεφτεις επισης οτι για να επιλεξει ο χρηστης τον browser που θελει χρειαζετε και internet αλλα απο μονο του δεν γινετε χρειαζετε και το καταληλο προγραμμα αν λοιπον δν εχει την επιλογη τοτε πως μπει στο ιντερνετ?

  3. Ο/Η nmpardakis λέει:

    θα κάνει τη δουλειά του ie με λίγα λόγια
    όλοι τον είχαμε για να κατεβάζουμε τον firefox!

  4. Ο/Η dealsend λέει:

    Σημαντική εξέλιξη! Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ακόμα οτι ο ΙΕ είναι ο μόνος τρόπος για να σερφάρει, ίσως ετσι δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό!

    Αντε με το καλό να παίρνει δρόμο και το windows media player!