Ταξιδέψτε με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο μέσα από τον υπολογιστή σας

500x_russian-trains

Ένα από τα παιδικά μου όνειρα είναι να βρω το χρόνο για να κάνω ένα ταξίδι με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο. Ωστόσο το να βρει κανείς 8 ελεύθερες μέρες και ταυτόχρονα την αντοχή για ένα ταξίδι 9,259km είναι σχετικά δύσκολο. Μέχρι να βρούμε λοιπόν το χρόνο όσοι  θέλουμε να κάνουμε κάποια στιγμή της ζωής μας το συγκεκριμένο ταξίδι, υπάρχει τρόπος να κάνουμε το ίδιο ταξίδι εικονικά μέσα σε 150 ώρες, χάρη στο YouTube και το GoogleMaps.

Μέσα από το website, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από το κανονικό σημείο εκκίνησης που είναι η Μόσχα και μέσα από 150 ώρες video θα καταλήξετε στο σημείο τερματισμού που είναι το Βλαδιβοστόκ. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα στα video να ακούτε μόνο των ήχο των τροχών στις ράγες, ρώσικο ραδιόφωνο ή ακόμα και διηγήματα από το βιβλίο “War and Peace” του Leo Tolstoy.

Πολύ χρήσιμο είναι το γεγονός ότι μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι ταξίδι μέσα από το Google Maps, το οποίο σας επισημαίνει σημαντικά στοιχεία όπως π.χ. το πόσο έχετε ταξιδέψει και πόσο σας απομένει για να φτάσετε στον προορισμό σας. Ακόμη αν θέλετε να προσπεράσετε κάποια βαρετά σημεία της διαδρομής και να πάτε π.χ. στα γραφικά βουνά της Barguzin, μπορείτε να το κάνετε πάρα πολύ εύκολα.

Για αυτό το εκπληκτικό film διάρκειας 150 ωρών, χρειάστηκαν 30 μέρες δουλειάς από τα δύο συνεργεία της Google, όπου κινηματογραφούσαν τη διαδρομή από το παράθυρο του τρένου που έκανε το υπερσιβηρικό ταξίδι, το προηγούμενο καλοκαίρι. Πραγματικά ένα απίστευτο δώρο της Google στα ανήσυχα πνεύματα που δεν έχουν και πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάνουν αυτό το ταξίδι.

Ακολουθεί το πρώτο βίντεο με το τρένο να αφήνει τη Μόσχα:

[via] [via]

Σχολιάστε >
25 σχόλια
|
Κατηγορίες:

25 απαντήσεις στο “Ταξιδέψτε με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο μέσα από τον υπολογιστή σας”