Καλωσορίστε το Windows Phone 7 series

winphone7

Μια σημαντική ανανέωση θέλει να κάνει η Microsoft, εγκαταλείποντας την στρατηγική που είχε με το Windows Mobile και ήταν κυρίως η bussiness χρήση του λειτουργικού της και παρουσιάζοντας μας το Windows Phone 7 series, μια νέα πλατφόρμα, σίγουρα εξέλιξη της προηγούμενης, που όμως απευθύνεται πλέον στον καθημερινό χρήστη.

microsoft-windowsphone7seriespeople

To Windows Phone 7, χαρακτηρίζεται ή τουλάχιστον επιδιώκει να χαρακτηριστεί ως ένα σταυροδρόμι των social networks, όπου θα συγκεντρώνονται πληροφορίες για τους χρήστες, όπως είναι live feeds από φωτογραφίες ή και απευθείας ενημερώσεις από το Facebook και το Windows Live. Μάλιστα αναμένεται να έχουμε και την πρώτη εμφάνιση του Xbox LIVE στα κινητά τηλέφωνα με LIVE games, πληροφορίες για τα στατιστικά και τα profiles των άλλων gamers κλπ. Ακόμα και το Zune μπαίνει στο κινητό μας με περιεχόμενο από τον υπολογιστή ενός χρήστη, online music services και όχι μόνο.

microsoft-windowsphone7seriesxbox

Φυσικά mobile platform χωρίς ένα αξιόλογο appstore δεν υπάρχει και γι' αυτό η Microsoft ετοιμάζει και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια. Επίσης το Phones θα παρέχει πρόσβαση στο Office, στο OneNote, στο SharePoint Workspace και στο Outlook Mobile. To user interface έχει ως στόχο να μην χρειάζεται ο χρήστης να "μπαινοβγαίνει" σε εφαρμογές για να αντλήσει πληροφορίες και μοιάζει αρκετά με εκείνο του Zune. Άλλωστε ο Joe Belfiore, πρώην αντιπρόεδρος του Zune, είναι αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ομάδας, που κάνει το design για το Windows Phone.

Προς το παρόν  δεν είναι βέβαιο το πότε η Microsoft θα δημιουργήσει την δική της συσκευή. Όμως ζητά από τους κατασκευαστές συσκευές με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ στην λίστα των εταιριών που θα "βγάλουν" το Windows Phone 7 βλέπουμε τις AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefonica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless, και Vodafone. Συμφωνία για να βγάλουν κατάλληλο hardware έχουν κάνει με την Microsoft οι Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba, και Qualcomm.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.