Gοοgle Buzz, ένα γρήγορο "hands-on"

google-buzzy

Στον χώρο του Internet οτιδήποτε δημιουργεί ο κολοσσός Google, έχει το αντίστοιχο 'Buzz'. Σε προηγούμενο post μπορείτε να διαβάσετε τι είναι το Google Buzz. Εδώ θα προσπαθήσω να σας πω τι μου λείπει ήδη απο την πρώτη επαφή με την υπηρεσία:

1. Followers

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι οτι αυτόματα έχετε κάποιους followers απο την υπηρεσία. Αυτό που δεν θα προσέξετε είναι ποιοι είναι αυτοί που σας ακολουθούν, κι αυτό γιατί όταν κάποιος σας κάνει follow, η υπηρεσία δεν στέλνει email, όπως γίνεται για παράδειγμα σε Twitter, FriendFeed. Με τον τρόπο αυτό σε μικρό διάστημα θα είναι αδύνατο να ξέρεις ποιος σε ακολουθεί και αν τελικά πρέπει να τον ακολουθήσεις και εσύ. Το κυριότερο πρόβλημα είναι κατα τη γνώμη μου η μειωμένη αίσθηση Networking που έχεις.

2. Οne way posts

Ενώ μπορείς να στέλνεις απο το Twitter στο Buzz τα σχόλια σου, δεν μπορείς να το κάνεις ανάποδα.  Αν το Buzz φιλοδοξεί να γίνει one stop network, καλό θα είναι να συμπεριλάβει αυτή τη δυνατότητα και φυσικά να αυξήσει τα networks που μπορείς να κάνεις update, πχ Facebook, Linkedin κλπ

3. Discussions

Παρατήρησα ήδη σε κάποια buzz να δημιουργούνται 'συζητήσεις' με το στυλ που γίνονται στο FriendFeed, οπότε η επιλογή να μπορέις να βλέπεις τα Buzz, στα οποία έχεις κάνεις comment, είναι απαραίτητη για να μην τρελαθείς στα scroll down.

4. Clients

Και τι δεν θα έδινα να υπήρχε ήδη client. Ίσως έχουμε καλομάθει με το twitter, αλλά το να μπορείς να διαχειριστείς μια τέτοια υπηρεσία παράλληλα με τα email, νομίζω ότι δεν είναι οτι πιο έξυπνο. Για πάραδειγμα αν γράφεις ένα email στο browser, θα βλέπεις τα buzz να αυξάνουν αλλά δεν θα μπορείς να τα δείς, εκτός κι αν διακόψεις την αποστολή του email σου.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Gοοgle Buzz, ένα γρήγορο "hands-on"”

  1. Ο/Η dreamer λέει:

    Βέβαια αν δεν θες να διακόψεις το email που γράφεις μπορείς να ανοίξεις νέα καρτέλα στον browser αν και I get your point!
    Σχετικά όμως με το twitter και το buzz, αν γινόταν αντίστροφα νομίζω ότι θα ήταν ψιλοάχρηστη η συγκεκριμένη υπηρεσία. Ποιος ο λόγος να έχεις μια υπηρεσία τύπου twitter μέσα από το twitter; Αυτήν την στιγμή η Google πιστεύω ότι προσπαθεί να πάρει ένα μερίδιο της αγοράς με αυτήν της την κίνηση οπότε κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν την συμφέρει.