Telecoms News(#20):Ψηφιακά προβλήματα και i-phone 4G

weatherphone03

Συμπληρώνοντας τις 20 δημοσίευσεις η στήλη συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών.  Τις μέρες που πέρασαν μας απασχόλησαν τα πρώτα προβλήματα στην ψηφιακή μετάδοση, οι φήμες για κυκλοφορία των Windows Mobile 7 και τα χαρακτηριστικά του i-phone 4G. Ζηλέψαμε τις broadband υπηρεσίες της Λιθουανίας,  μελετήσαμε έρευνες και στατιστικά για mobile broadband, βρήκαμε δυο ενδιαφέροντα reviews για Nexus One και LG Expo και θυμηθήκαμε το πρώτο μας κινητό τηλέφωνο. Καλή ανάγνωση!

  • Η ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος έχει ξεκινήσει. Ωστόσο ο τρόπος που γίνεται η μετάβαση κρύβει πολλά και σημαντικά λάθη. Είδη τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στην βόρεια Ελλάδα όπου σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης έγινε διακοπή του αναλογικού σήματος(!). Την ίδια ώρα το χάσμα μεταξύ κρατικής τηλεόρασης και των καναλιών εθνικής εμβέλειας παραμένει, αφού και οι δύο έχουν υιοθετήσει το δικό τους format μετάδοσης. Ψηφιακά και ...ελληνικά!
  • Η κινητή συγκλίνει με τα δίκτυα Wi-Fi. Όπως ήταν αναμενόμενο η Kineto Wireless έχει αναπτύξει την πλατφόρμα  "Wi-Fi Offload" που επιτρέπει στους παρόχους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από Wi-Fi δίκτυα στην περίπτωση όπου ο χρήστης βρίσκεται στην εμβέλεια του εκπομπού (Hotspot).

[Έρευνες-Στατιστικά ]

  • Το 2014,  4 στους 10 Ευρωπαίους θα έχουν πρόσβαση στο Internet μέσω του κινητού τους τηλεφώνου(mobile broadband) με την διείσδυση από 13% το 2008 να φτάνει το 39%.
  • Τα παγκόσμια έσοδα κινητής τηλεφωνίας παρά την μείωση των εσόδων, θα αγγίξουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάριο το 2013.

[Extra Link]

[Reviews]

[Φωτογραφία]

Σχολιάστε >
38 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.