Telecom News(#17): LTE, δικαστικές διαμάχες & Nexus One

lte-topp.788x443!

Η στροφή της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής αγοράς σε υπηρεσίες 4G(LTE)ήταν η σημαντικότερη είδηση της περασμένης εβδομάδας. Με 21 ευρωπαϊκούς παρόχους να υποστηρίζουν δίκτυα  LTE και τις σκανδιναβικές χώρες να πρωτοπορούν η νέα γενιά κινητών δικτύων είναι πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει την ωριμότητα και τις επενδύσεις για εφαρμογή υπηρεσιών 4G(LTE);

Επιπλέον, στην σημερινή στήλη φιλοξενούμε ποικίλες ειδήσεις: Φορολόγηση κινητών, δικαστικές διαμάχες, Google Nexus One, διαφημιστικές δαπάνες, Top mobile web products και 15 gadgets που άλλαξαν την δεκαετία. Καλή ανάγνωση.

  • Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις στελεχών της αγοράς(Cosmote, OTE, E.E.T.T.) μελέτη της Credit Suisse αναφέρει ότι η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη μείωση εσόδων. Μείωση  τελών τερματισμού/περιαγωγής και ανταγωνισμός βασικές αιτίες.
  • Η συνολική φορολόγηση στην κινητή τηλεφωνία έχει φτάσει κατά μέσο όρο στο 36% που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.
  • Οι δικαστικές περιπέτειες εταιριών τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν να απασχολούν. Μέσα από αγωγές, πρόστιμα και δικαστικές διαμάχες οι εταιρίες διεκδικούν συνολικά 530 εκατ. ευρώ. Τα μέτωπα πολλά: Teledome-Hol, OTE-Hol, OTE-Forthnet, OTE-Lannet, OTE-Teledome και φυσικά OTE-E.E.T.T..
  • Το πάντρεμα της Hol και Vodafone είναι επίσημα πραγματικότητα,  μετά την έγκριση από την Hol της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 42 εκατ. ευρώ. Το  ποσό θα καλυφθεί από την Vodafone με σκοπό την από κοινού παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Δείτε τα πρώτα πακέτα εδώ.
  • Άκρως ενδιαφέρουσα η ετήσια ενημερωτική συνάντηση των εκπρόσωπων των Μέσων Ενημέρωση με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη. Ο πρόεδρος του ομίλου δεν ξέχασε να καυτηριάσει και πάλι τον ρόλο της E.E.T.T. με αφορμή τα μερίσματα LLU όπου ο ΟΤΕ κατέχει το 50%. Παράλληλα, κυκλοφορούν φήμες που θέλουν το κράτος να πουλά άλλο ένα μεγάλο ποσοστό του ομίλου στους Γερμανούς μεγαλομετόχους.
  • H Olympic Air εγκαινίασε πρώτη την υπηρεσία mobile check-in. Περισσότερα εδώ[πηγή].
  • Σε διάστημα δυο μηνών (Οκτώβριος-Νοέμβριος) η Ινδία αύξησε τις συνδέσεις GSM κατά 11 εκατ. φτάνοντας την συνδρομητική της βάση στα 366 εκατ. συνδρομητές.
  • Top mobile web products για την χρονιά που φεύγει.

[Review]

[Extra Link]

  • Άλλο ένα καλό site με review και νέα για όλες τις κινητές συσκευές: www.mobileburn.com

[Φωτογραφία]

  • Η Ελλάδα έχει την ωριμότητα και τις επενδύσεις για εφαρμογή υπηρεσιών 4G(LTE);
Σχολιάστε >
25 σχόλια
|
Κατηγορίες:

25 απαντήσεις στο “Telecom News(#17): LTE, δικαστικές διαμάχες & Nexus One”

  1. Ο/Η Tucker19CRYSTAL λέει:

    People in every country take the credit loans in different creditors, just because that is simple.