Η Zynga σταματάει όλες τις προσφορές που γίνονται στα παιχνίδια της

flickr-3116296915-image

Όπως θα έχετε δει στο away, τον τελευταίο καιρό η Zynga περνάει ένα θρίλερ, καθώς έχουν βγει στη φόρα όλα τα “καταχθόνια” σχέδια της. Όλα άρχισαν από ένα post του Michael Arrington, στο οποίο μίλαγε για το πώς κερδίζουν χρήματα τα Social Games, όπου και το ανέλυσε πολύ καλά ο Ανέστης στο post του “Πως τρέφεται το “οικοσύστημα” του Social Gaming”.

Στη συνέχεια είδαμε την απάντηση της Zynga, που αρχικά έλεγε ότι δεν υπάρχει κάτι περίεργο αλλά στο τέλος ο CEO της εταιρείας, Mark Pingus, παραδέχτηκε στο blog του ότι όντως υπήρχαν προβλήματα με κάποιες διαφημιστικές προσφορές. Επίσης δεσμεύτηκε να εξαλειφθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η απάτη. Φαίνεται όμως ότι οι τύψεις δεν τον άφησαν να κοιμηθεί ήσυχα (ίσως όχι μόνο αυτές) καθώς ομολόγησε ότι σκόπιμα εξαπατούσαν τους χρήστες τους.

Στη συνέχεια όμως έκανα και άλλη μία κακόβουλη πράξη. Αρχικά το Σαββάτο είχαν πει στον Arrington ότι αφαίρεσαν τις διαφημίσεις και είπε να το ελέγξει ο ίδιος προσωπικά. Πραγματικά είδε ότι στο δικό του account δεν υπήρχε ούτε μία διαφήμιση, ωστόσο στο account ενός φίλου του οι διαφημίσεις παρέμεναν. Τελικά φάνηκε ότι οι διαφημίσεις δεν γίνονταν block μόνο στο account του Arrington, αλλά σε όλους τους δημοσιογράφους και bloggers που σχετίζονταν με το θέμα. Αναρωτιέμαι πως περίμεναν ένα τόσο φθηνό κόλπο να πετύχει. Ας μην ήταν κάποιος φίλος του Arrington, οποιοσδήποτε είχε διαβάσει ότι οι διαφημιστικές προσφορές είχαν φύγει, δεν θα του φαινόταν περίεργο ότι στο δικό του account υπήρχαν;

sigh

Τελικά χθες έγινε μία επίσημη ανακοίνωση από το blog του Pingus, όπου ανέφερε ότι η εταιρεία θα καθαρίσει μέχρι το τέλος τη μέρας, όλες τις προσφορές που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι. Προς το παρόν δε γνωρίζω αν έχουν σταματήσει ή όχι οι διαφημίσεις, καθώς εδώ και πέντε μήνες προσπαθώ να αποτοξινωθώ από τα παιχνίδια του Facebook. Οπότε αν κάποιος από εσάς παίζει κάποιο παιχνίδι της Zynga, ας κάνει ένα comment για το αν βλέπει κάποια διαφήμιση. Τέλος να αναφέρω ότι το Facebook αποφάσισε να βγάλει offline το νέο παιχνίδι της Zynga, με την ονομασία FishVille.

[via] [via]

Σχολιάστε >
449 σχόλια
|
Κατηγορίες:

449 απαντήσεις στο “Η Zynga σταματάει όλες τις προσφορές που γίνονται στα παιχνίδια της”

  1. Ο/Η Erotilos λέει:

    Pos einai etsi o kakomiris...