StartUp Day: Ελληνική προσπάθεια αλά Dragons' Den

startupday

Έχουμε γράψει κατά καιρούς πως είναι πολύ δύσκολο για μια startup στην Ελλάδα να καταφέρει να πάρει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από Έλληνες επενδυτές ή κάποιο Venture Firm της χώρας. Αυτό φαίνεται πως θέλει να αλλάξει το Startup Day το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στο Hilton με τη συμμετοχή 15 startups, offline και online, και 6 επενδυτών.

Ο Αποστόλης Αϊβαλής,  Principal του Startup Day, είχε δείξει από πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία μια τέτοιας εκδήλωσης του στο Away και όπως φαίνεται προχώρησε όλους αυτούς τους μήνες την ενέργεια σε Stealth mode μέχρι το επίσημο λανσάρισμα της στο τελευταίο GGD (αν δεν κάνω λάθος).

Έχοντας διαβάσει το concept της εκδήλωσης, μπορώ να πω με αρκετά μεγάλη ασφάλεια πως το Startup Day "θέλει" να γίνει το ελληνικό Dragons' Den (σ.σ. TV Show του BBC στο οποίο υποψήφιοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν την ιδέα τους σε μια κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από επιχειρηματίες, οι οποίοι με την σειρά τους αποφασίζουν αν θα επενδύσουν ή όχι) , ή τουλάχιστον αυτό δείχνει. Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να ζητήσουν χρηματοδότηση από τους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινωθεί οι πέντε από τις δεκαπέντε εταιρίες οι οποίες θα συμμετάσχουν με τις webstartups να χάνουν οριακά 3-2 από τις offline startups. Το καλό στην όλη διαδικασία είναι πως δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στη διαδικασία για τους επιχειρηματίες πράγμα το οποίο πάντως με οδηγεί σε σκέψεις για τη βιοσημότητα του μοντέλου σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Προσπάθησα τέλος να βρω κάποιες για το πως κάποιος θα μπορεί να παρευρεθεί στο StartUp Day, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αν και το δελτίο τύπου της εκδήλωσης αναφέρει πως το event θα είναι κλειστό.

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “StartUp Day: Ελληνική προσπάθεια αλά Dragons' Den”

  1. Ο/Η Apostolis Aivalis λέει:

    Χρήσιμα σχόλια. Ευχαριστώ

    Πρόσθεσα περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα STARTUPS/FAQ για να είναι ξεκάθαρο.

    http://www.startupday.gr/entrepreneurs/faq.html

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    Μάλιστα, βλέπω πως δεν υπάρχει κοινό. Τα online media, όπως το Away, με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν για τυχόν επενδύσεις;

  3. Ο/Η Apostolis Aivalis λέει:

    θα ενημερωθείτε μέσα απο το site μας (μήν ξεχνάς θα δημοσιεύσουμε κάθε παρουσίαση σε μορφή VIDEO) αλλα θα σταλούν και ανακοινώσεις στον τύπο γενικά.