Παιχνίδια με αναγνώριση κίνησης για το PS3;

090717-pseye-02

Η Sony συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις πρωτοποριακές ιδέες της. Ήταν γνωστό ότι εδώ και καιρό πειραματιζόταν με την ανίχνευση κίνησης και πως θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια της στο PS3. Σύμφωνα με μία δήλωση τoυ Kish Hirani, SCEE's Head of Developer Services, στο Gamasutra, το facial recognition software είναι σχεδόν έτοιμο και είναι ικανό να ανιχνεύει το φύλο και την ηλικία ενός προσώπου, διάφορα χαρακτηριστικά του όπως τα μάτια, η μύτη και τα αυτιά του όπως επίσης και τις διάφορες εκφράσεις που παίρνει π.χ. όταν χαμογελάει. Πως θα γίνεται όμως αυτή η αναγνώριση; Η κάμερα που βλέπετε στην εικόνα από πάνω θα συλλαμβάνει την κίνηση κάθε αντικειμένου στους άξονες X, Y και Z και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα κάνει τα υπόλοιπα. Επίσης κάθε νέο αντικείμενο που θα αντιλαμβάνεται το PlayStation Eye ,όπως ονομάζεται η κάμερα, θα καταχωρείτε σε μία βάση δεδομένων για μελλοντική χρήση στο gameplay.

sonyeyetoy-patent-1

Ο Hirani έκανε επίσης μία σημαντική ανακοίνωση στο Develop Conference που έγινε στο Brighton. Σύμφωνα λοιπόν με τον Hirani, οι άλλες εταιρείες δε θα χρειάζονται να αναπτύξουν τις δικές τους τεχνολογίες για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους αισθητήρες στα παιχνίδια τους. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να επικοινωνήσουν με την Sony.

"If you are working with the PlayStation Eye and think there is some new tech you're going to have to develop for the motion controllers, just get in touch with us. We have a wealth of libraries available, and the chances are you won't have to develop any technology yourself."

[via 1 & 2] [via 1 & 2]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Παιχνίδια με αναγνώριση κίνησης για το PS3;”

  1. Ο/Η Sdore λέει:

    "Η Sony συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις πρωτοποριακές ιδέες της";;;

    Hello? Nintendo Wii?