Έντονες φήμες για σημαντικές εξελίξεις στο χώρο τον τηλεπικοινωνιών (#3)

phone_1

Με μερικές μέρες καθυστέρηση επιστρέφουμε με σημαντικές ειδήσεις από την εγχώρια  και διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο φαίνεται ότι  θα μας απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό οι μελλοντικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

 • Εδώ και καιρό η Vodafone αναζητούσε τρόπους(είχε χτυπήσει και την πόρτα της On Telecoms) για να ενισχυθεί στην αγορά του ευρυζωνικών επικοινωνιών. H επίσημη ανακοίνωση αναφέρετε σε διαπραγματεύσεις με τις Hellas Online, Intracom και World Equities Investments S.A. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και......deal?
 • Παράλληλα, έντονη φημολογία υπάρχει για εξελίξεις στο σχήμα On Telecoms/Algonet/NetOne και Vivodi Telecom, με την είσοδο της τελευταίας στο ένα ενιαίο τηλεπικοινωνιακό σχήμα.
 • Μετά την άνοδο της μετοχής της Forthnet ακούγονται πολλά για συζητήσεις με διάφορα funds αλλά και με ένα ισχυρότατο σχήμα που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός κολοσσού για να αντιμετωπίσει της κυριαρχία του ΟΤΕ. Τα ονόματα που ακούστηκαν για την συμμετοχή σε αυτό το σχήμα είναι η τριπλέτα Antenna, Intracom και Hol.
 • Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στα μέσα επικοινωνίας, στις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή τηλεόραση. Αναμένουμε λοιπόν με έντονο ενδιαφέρον.
 • Εξελίξεις στην μετοχοποίηση του ΟΤΕ θα πραγματοποιηθούν μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει το 15% του φορέα (αρχικά το ποσοστό θα είναι της τάξεως του 5%) με σκοπό να καλύψει τις έντονες ανάγκες για χρήματα στα κρατικά ταμεία.
 • Η πρώτη υπηρεσία SMS για την ελληνική δικαιοσύνη εγκαινιάστηκε στις αρχές του μήνα. Η νέα υπηρεσία, η οποία απευθύνεται στους Δικηγόρους - Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για όλες τις νέες αποφάσεις (Βιβλία Δημοσιεύσεων) από τα Δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά. Η διαδικασία ενεργοποιείται με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 54554 με κόστος 1,19 ανά SMS. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Την δυναμική της Tellas του ομίλου Wind στην  σταθερή τηλεφωνία παρουσίασαν εκπρόσωποι της εταιρίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ναύπλιο στις 09/05/2009. Το πλαίσιο ανάπτυξης της εταιρίας περιλαμβάνει επενδύσει 200 εκατ. ευρώ, 3.000 χιλ, οπτικές υποδομές και οπτικό υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει την Κρήτη με το Ναύπλιο και την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.
 • Σημαντικά συμπεράσματα για την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας προέκυψαν από την μελέτη που δημοσιεύτηκε από την ie market research. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας με εκτίμηση ενεργών συνδέσεων στα 19,58 εκατ. το 2013. Για το ARPU αναμένεται πτώση ως το 2013 από τα 22,04 ευρώ στα 15,99(!). Το μέσο περιθώριο EBITDA θα μειωθεί στο 25,1% από 38,1. Τέλος η έρευνα δεν προβλέπει σημαντικές ανακατατάξεις στα μερίδια των εταιριών με κυρίαρχο της αγοράς την Cosmote. Η εκτίμηση για τον χαμηλό ARPU ίσως ανησυχεί κάποιους.
 • Ζημιές της τάξεως των 77,1(!) εκατ. ευρώ για το Α τρίμηνο του 2009 για την Wind. Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 24% και άγγιξαν τα 73 εκατ, ευρώ ενώ το (ARPU) μειώθηκε από τα 18,8 ευρώ στα 14 ευρώ. Παράλληλα προχωρά σταδιακά η διαδικασία ενοποίησης Wind και Tellas.
 • Μετά από την συγχώνευση και την αύξηση κεφαλαίου η On telecoms ενεργοποιείται με νέες προσφορές για δωρεάν υπηρεσίες για ιδιώτες και επαγγελματίες ως το Αύγουστο του 2009. Πιο πρόσφατη κίνηση η προσφορά για Double play και Home Office.
 • Σε αύξηση των ταχυτήτων και μείωση των τιμών προέβει o OTE. Η είδηση δεν αποτελούν οι νέες ταχύτητες διασυνδέσεις αλλά το γιατί έγινε τώρα αυτή η κίνηση μιας και οι υποδομές υπάρχουν εδώ και χρόνια. Η απάντηση: Στον OTE έχουν επενδύσει πολλά(μα πάρα πολλά) και σε χρήματα και σε στρατηγικές κινήσεις για το Conn-xTV το οποίο απαιτεί συνδέσεις με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps. Συνεπώς στην αγορά IP-TV, που φουντώνει ο ανταγωνισμός, ο OTE έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται δυναμικά πράττοντας αρχικά το αυτονόητο, την αύξηση της ταχύτητας. Ο μεγάλος αντίπαλος Forthnet (NOVA) ετοιμάζεται για το δικό του ψηφιακό χτύπημα.
 • Στροφή από την ενσύρματη τηλεφωνία στην ασύρματη, πραγματοποιούν οι Αμερικάνοι. Σύμφωνα με μελέτη το 20% των σπιτιών έχουν μόνο κινητά με σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια.
 • Λύση για υπηρεσίες WIMAX με όνομα OmniMAX θα παρουσιάσει η Intracom Telecome θυγατρική της ρωσικής SITRONICS. Η παρουσίαση του νέου προϊόντος θα γίνει στις 2-3 Ιουνίου 2009  προϊόν στην έκθεση WiMAX Forum Global Congress (Άμστερνταμ) με ζωντανή επίδειξη στο περίπτερο της εταιρίας.
 • Η κίνηση της Verizon Wireless (buy-one-get-one promotion) να προμοτάρει την αγορά συσκευής BlackBerry(RIM BlackBerry Curve) οδήγησε την Apple και το i-Phone στην δεύτερη θέση.
 • H T-mobile UK και Virgin Trains ανακοίνωσαν την διαθεσιμότητα ευρυζωνικής συνδέσεις στους επιβάτες των τραίνων. Το Wi-Fi HotSpot θα παρέχει υψηλής ταχύτητα ευρυζωνικής συνδέσεις σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.Μήπως οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρίες να σκεφτούν κάτι ανάλογο;
 • Αύξηση στις ευρυζωνικές ταχύτητες λήψης δεδομένων προχώρησαν Cosmote και Vodafone. Στους μεν πράσινους οι ταχύτητες φτάνουν έως τα 21 Mbps ενώ στους κόκκινους τα 11 Mbps. Αναμένοντας την απάντηση των μπλε τονίζουμε την λέξη  "έως" και ότι οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν περιοχές με κάλυψη 3G. Όσο για τις τιμές των αντίστοιχων πακέτων, παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα.
 • Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για μείωση στις χρεώσεις περιαγωγής στην Ε.Ε. από 1η Ιουλίου 2009 από Wind και Vodafone. Η ευρωπαϊκή ένωση είχε ανακοινώσει στα μέσα Απριλίου το συγκεκριμένο μέτρο, συνεπώς οι εταιρίες οφείλαν να ακολουθήσουν την κοινοτική οδηγία.
 • Η επιτυχημένη σειρά(#10) συνεδρίων InfoCom με θέμα της εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες αποκτά και κυπριακό αδελφάκι. Το 1ο συνέδριο Info-Com.Cy 2009 θα λάβει χώρα στην Κύπρο την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009.
 • Αν αγαπάτε τα κινητά τηλέφωνα και τις εφαρμογές τους προτείνουμε μια στάση στο http://dailymobile.se/
 • Τα mails και υπηρεσίες social networking αποτελούν τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες mobile internet. Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης(δείγμα 1100 ατόμων) τα ποσοστά των χρηστών που κάνουν για χρήση e-mail είναι 39%,   για είσοδο σε υπηρεσίες social networking 16%, για download ringtones16%, για ανάγνωση καθημερινών νέων 13%, για χάρτες 12% και 4% για τοπικά νέα και ταξιδιωτικές πληροφορίες.

 • Αυξήσεις στις πωλήσεις και ενίσχυση της κερδοφορίας για τον όμιλο NEWSPHONE για το Α' τρίμηνο του 2009. Παράλληλα η εταιρία προχώρησε στην ίδρυση υποκαταστήματος στην Ρουμανία. Τα βαλκάνια συνεχίσουν να αποτελούν πόλο έλξεις για τις ελληνικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών.
 • Επιπολαιότητα επέδειξε η T-mobile Αυστραλίας μιας και στον δικτυακό της τόπο διέρρευσαν πληροφορίες για το i-Phone 32Gb. Με καθυστέρηση μερικών ωρών πιστοποιήθηκε το σφάλμα στο online κατάστημα της εταιρίας και οι υπεύθυνοι αφαίρεσαν την σχετική αναφορά.

Προηγούμενες δημοσιεύσεις της στήλης #1 , #2

[image]

Σχολιάστε >
7 σχόλια
|
Κατηγορίες:

7 απαντήσεις στο “Έντονες φήμες για σημαντικές εξελίξεις στο χώρο τον τηλεπικοινωνιών (#3)”

 1. Ο/Η Maxo Nicara λέει:

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 2. Ο/Η Auto Insurance Delta λέει:

  There is a lot of misunderstanding about these issues today. Your material helps explain things.

 3. Ο/Η traghetti per la sardegna λέει:

  Thank you for this great piece of content. Best Regards

 4. Ο/Η traghetti per la sicilia λέει:

  The clarity in your post is just nice and I can tell you are an expert in the subject matter.

 5. Ο/Η Sex Maza λέει:

  However, it is virtually all done with tongues rooted solidly in cheeks, and everyone has absolutely nothing but absolutely love for his or her friendly neighborhood scapegoat. The truth is, he is not just a pushover. He is basically that special variety of person strong enough to take all of that good natured ribbing for exactly what it is.

 6. Ο/Η Christian Louboutin λέει:

  I love what you've created here, this is definitely one of my favorite sites to visit.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *