Το Fedora 11 έρχεται την επόμενη Πέμπτη

Το Fedora 11, η επόμενη έκδοση της γνωστής διανομής Linux, πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με το site του Fedora Project. Η νέα έκδοση προσφέρει καλύτερη απόδοση, αυξημένη ασφάλεια, και διάφορες άλλες βελτιώσεις. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές είναι η γρήγορη εκκίνηση ( 20 δευτερόλεπτα από power up σε οθόνη login), η χρήση του ext4 ώς προ επιλεγμένου σύστημα αρχείων (μέσω Anaconda), καθώς και ότι έρχεται μαζί με τις τελευταίες εκδόσεις KDE ή Gnome.

Η αλλαγή του προ επιλεγμένου συστήματος αρχείων σε ext4 σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να παρατηρήσουν μια γενική βελτίωση στην απόδοση του συστήματος.Μια νέα δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εγκατάσταση το λειτουργικό με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερο από 500 MB χώρο στον δίσκο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι πολλές επιπλέον εφαρμογές/δυνατότητες θα λείπουν, αλλα είναι πολύ χρήσιμο για χρήστες που θέλουν να το εγκαταστήσουν σε παλιό Η/Υ, ή θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε server.

Διάφορες άλλες αλλαγές έγιναν, όπως στον έλεγχο του ήχου, αλλά και στην διαχείρισή ενέργειας, στα εργαλεία development καθώς και σε άλλες εφαρμογές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Fedora 11.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.