Και άλλα Widgets! Προσθέστε Google εφαρμογές με Web Elements

google1

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Google I/O η εταιρία ανάδειξε νέα widgets με την ονομασία Web Elements. Αυτά τα widgets επιτρέπουν στους χρήστες να συνδυάσουν μερικά από τα πιο γνωστά προϊόντα της Google όπως είναι το Calendar, η αναζήτηση ή οι χάρτες. Την ίδια περίπου δυνατότητα έδινε και το API παλιότερα, αλλά τώρα είναι ευκολότερο.

Πλέον με τα Web Elements δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσετε όλα αυτά, απλά επιλέγοντας και κάνοντάς αντιγραφή - επικόλληση τον κώδικα για embed που σου προσφέρει η Google. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το "Conversation" element το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να σχολιάζουν με κείμενο η ακόμα και βίντεο, όπως ακριβώς θα έκαναν με άλλες υπηρεσίες όπως το FriendFeed. Άλλα ενδιαφέρον Widgets είναι το "Presentations" που επιτρέπει την επισύναψη παρουσιάσεων από τα Google Docs, και το "Spreadsheets" που επιτρέπει το ίδιο με λογιστικά φύλλα.

Google Elements Screens

Πολύ σημαντικό είναι και το Custom Search Element που καταστά την αναζήτηση σε μια σελίδα πολύ εύκολη, απλά αντιγράφετε τον κώδικα για embed και το Google κάνει αυτόματα το indexing.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.