Fosscomm 2009 - 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ

Fosscomm 2009

To Fosscomm είναι ένα συνέδριο Συλλόγων/Κοινοτήτων/Ομάδων που ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα, και περιέχει παρουσιάσεις κοινοτήτων, ομιλίες σχετικά με το ΕΛΛΑΚ καθώς και workshops. Το www.away.gr παρευρέθηκε και τις 2 μέρες του Συνεδρίου στο ΑΤΕΙ Λάρισας όπου σας ενημέρωνε ζωντανά μέσω tweets. Πέρα από τις παρουσιάσεις κοινοτήτων και τις ενημερώσεις των ομάδων υπήρχαν και πολύ ενδιαφέροντα projects και workshops όπως το Transifex και το Android Development στην Ελλάδα.

Φέτος το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ΑΤΕΙ Λάρισας, και κατά την διάρκειά του Συνεδρίου μίλησαν αρκετές Κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού όπως η Hellug, Χανίων,Σχολής Ικάρων κ.α αλλά και ομάδες συγκεκριμένων διανομών Linux, Debian, Ubuntu, Fedora κ.α για τις ενέργειες τους αυτόν τον καιρό καθώς και για τα Projects στα οποία δραστηριοποιήθηκαν.

Τραπέζια στην Fosscomm ο Tux στο Fosscomm Μοιραζόμαστε δωρεάν λογισμικό

Konstantinos Polyxronis (androiddev.gr)

Εντύπωση έκανε η παρουσίαση της Ελληνική Κοινότητας για Android, AndroidDev.gr . H παρουσίαση της έγινε από τον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη, που μας εξήγησε με μεγάλη σαφήνεια τι ακριβώς είναι το Android, ποιος βρίσκεται από πίσω του, γιατί είναι η επιλογή πολλών , τι κρύβει στα σωθικά του, και παρουσίασε την ελληνική κοινότητα του καθώς και το πως μπορεί κάποιος να είναι κερδοφόρος με την δημιουργία εφαρμογών σε Android.

Η πρώτη μας εφαρμογή Android! ;)

Στην συνέχεια στο Androiddev.gr Workshop μας καθοδήγησε στην εγκατάσταση του κατάλληλου λογισμικού για το development εφαρμογών για Android. Μετά απο αρκετέςπροσπάθειες και διάφορα προβλήματα καταφέραμε με την βοήθεια του Κωνσταντίνου, να δημιουργήσουμε και εμείς ένα δικό μας Android App εκείνη την στιγμή! Αριστερά βλέπετε την εφαρμογή να τρέχει στον Android Emulator.

Android T-ShirtΓράφωντας παρέα κώδικα για Android

tx-logo

Ενδιαφέρον ήταν επίσης και το Transifex, παρουσιαστής του όποιου ήταν ο Δημήτρης Γλέζος. Το Transifex είναι ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει την εύκολη μετάφραση διαφόρων project, που μπορεί να είναι αποθηκευμένα σε διάφορα συστήματα όπως CVS/git,SVN κ.α. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή που γίνεται ο ενδιάμεσος για την διαχείρισή των μεταφράσεων, με αποτέλεσμα οι μεταφραστές να μην χρειάζεται να γνωρίζουν εφαρμογές διαχείρισής προγραμματιστικού κώδικα όπως αυτές αναφέραμε πιο πάνω.

Το συνέδριο ήταν υπέροχο, και ελπίζουμε να είμαστε και στο επόμενο παρών.

Ομαδική Φωτογραφία fosscomm 2009 από dimitris.glezos.com

Ομαδική Φωτογραφία fosscomm 2009 από dimitris.glezos.com

Σχολιάστε >
23 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.