Hacker συνεργάζεται με τις αρχές για να γλυτώσει τη φυλακή

2008-11-25-avert-blog-067

Ένας hacker που δημιούργησε από τα πρώτα p2p botnet, δε θα ξοδέψει άλλο χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε τις αρχές. Ο Jason Michael Milmont, 20 χρονών από το Cheyenne του Wyoming καταδικάστηκε σε 5 χρόνια εποπτευμένης διαδικασίας και σε ένα χρόνο περιορισμό στο σπίτι. Επίσης ο Αμερικανικός περιφερειακός δικαστής William Downes του επέβαλε πρόστιμο $37.000. Η σχετικά επιεικής καταδίκη που θα αντιμετώπιζε αν δεν συνεργαζόταν θα ήταν 5 χρόνια φυλακή και $250.000 πρόστιμο.
"Αυτός ο νεαρός άντρας έχει ένα ταλέντο, και εμείς του ζητήσαμε να το χρησιμοποιήσεις για καλό" δήλωσε ο John Powell, εκπρόσωπος του Αμερικανικού γραφείου πληρεξούσιων.

Πέρυσι ο Milmont παραδέχτηκε ότι δημιούργησε το worm Nugache, ένα από τα πρώτα botnet που χρησιμοποιούσαν ένα αποκεντρωμένο σύστημα για να στέλνει εντολές στα drones. Αυτό το σύστημα θεωρήθηκε μεγάλη ανακάλυψη, καθώς εξάλειψε την ανάγκη για ένα ενιαίο κύριο κανάλι ελέγχου, και έτσι δυσκόλευε απίστευτα τους ειδικούς να κλείσουν το συγκεκριμένο botnet. Ο Milmont χρησιμοποίησε τον instant messenger της AOL και τροποποίησε το installation program του Limewire για να διαδώσει τον Nugache. Στη συνέχεια το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα click από τον Milmont για να κλέψει usernames, passwords και ότι άλλο ήθελε, από όσους χρήστες ήταν infected.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.