Το Google Earth βοήθησε στον εντοπισμό αεροπλάνου που είχε συντριβεί

496075342_9fead3e206

Όπως φαίνεται το Google Earth έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στη κυριολεξία για εξερεύνηση της Γης. Πρώτα ένας χρήστης του Google Earth ισχυρίστηκε πως βρήκε τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, ενώ την προηγούμενη βδομάδα μία κοπέλα βρήκε το χαμένο της πορτοφόλι. Η αλήθεια είναι ότι το GoogleEarth έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ, και χάρη στους αμέτρητους χάρτες και τα γεωγραφικά στοιχεία που διαθέτει έχει καταφέρει να "βουτήξει" και στη θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως χρησιμοποιήθηκε για έναν διαφορετικό και παράλληλα πολύ σημαντικό σκοπό. Βοήθησε μία οικογένεια να βρει τη τοποθεσία που είχε συντριβεί ένα αεροπλάνο και είχαν σκοτωθεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν 2 χρόνια.

marsi-1-630x433
Παρά τις αμέτρητες έρευνες που είχαν κάνει οι αρχές για να βρουν το αεροπλάνο στις απέραντες περιοχές της Αριζόνας, τα συντρίμμια δεν εντοπίστηκαν. Κατόπιν όμως συνέβη κάτι απίστευτο. Ένα πρόσωπο που είχε συμμετάσχει επίσης στις προσπάθειες να βρεθεί ο εξερευνητής Steve Fossett, βρήκε μια εικόνα μιας δασικής πυρκαγιάς που είχε ληφθεί την ίδια μέρα με τη συντριβή. Αμέσως ο άνθρωπος επικοινώνησε με την οικογένεια μέσω του site που είχαν φτιάξει για τον εντοπισμό του αεροπλάνου. Στη συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή περιοχή της εικόνας, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές γωνίες και τα τοπογραφικά στοιχεία του Google Earth. Λίγες μέρες μετά η οικογένεια μαζί με μερικούς εθελοντές, πήγαν στην περιοχή που είχαν εντοπίσει, όπου και βρήκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

marsi-6-630x181
Αν και δεν είναι ακριβώς ένα ευτυχές τελείωμα για την οικογένεια των δύο ανθρώπων που χάθηκαν στη συντριβή (Marcy Randolph και William Westover), σίγουρα βοήθησε να ανακαλύψουμε και νέες πτυχές στις δυνατότητες του Google Earth. Τώρα η οικογένεια ελπίζει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους σε παρόμοιες αναζητήσεις, δημιουργώντας ένα σύστημα που ονομάζεται MARSI (Mapped Archive of Rescue & Search Information). Επίσης στο site της οικογένειας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς ακριβώς βρήκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Google Earth βοήθησε στον εντοπισμό αεροπλάνου που είχε συντριβεί”

  1. [...] Αυτή τη φορά όμως χρησιμοποιήθηκε για έναν διαφορετικό και παράλληλα πολύ σημαντικό σκοπό. Βοήθησε μία οικογένεια να βρει τη τοποθεσία που είχε συντριβεί ένα αεροπλάνο και είχαν σκοτωθεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν 2 χρόνια. περισσοερα στο http://www.away.gr [...]