Vodafone και Ο2 σε συνομιλίες για τον διαμοιρασμό των δικτύων τους

Δυο από τις μεγαλύτερους παρόχους κινητών υπηρεσιών της Βρετανίας, Vodafone και Ο2, φημολογείται ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τον διαμοιρασμό των δικτυακών τους υποδομών. Σκοπός των παραπάνω συζητήσεων είναι η σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων που σχετίζονται με συντήρηση και τις τεχνολογικές υποδομές. Τα έξοδα αυτά περιλαμβάνουν το ηλεκτρικό ρεύμα και την συντήρηση των κεραιών εκπομπής BTS(Base Transceiver Station), των ζεύξεις μετάδοσης(transmission link) και των σημαντικότερων στοιχείων υποδομής για τα κυψελωτά δίκτυα.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι εδώ και μερικούς μήνες η Vodafone έχει έρθει σε συμφωνία με την Orange για τον διαμοιρασμό δικτυακών τους υποδομών. Η εφαρμογή της συμφωνίας έχει ήδη επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων που αγγίζουν το ποσό των 1,45 εκατομμυρίων δολαρίων. Το γεγονός αυτό αλλά και η χρηματοπιστωτική κρίση που αγγίζει σταδιακά τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καλλιεργούν τις ιδανικές συνθήκες για την επισύναψη και άλλων συμφωνιών.

Μια αντίστοιχη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα θα επιφέρει εξίσου σημαντική μείωση των εξόδων. Στα έξοδα τα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε τις σχετικές άδειες(ΕΕΤΤ και πολεοδομία) καθώς και τα δικαστικά έξοδα από τις καθημερινές δικαστικές διαμάχες μεταξύ των  εταιρειών και των πολιτών. Ωστόσο το ερώτημα που γενάτε είναι εύλογο: Είναι ώριμη η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας για να εδραιώσει τέτοιου είδους συμφωνίες; Τουλάχιστον αυτή την στιγμή, όχι. Μακροπρόθεσμα ίσως, ναι.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.