Δολοφόνησε τη μητέρα του επειδή δεν τον άφηνε να παίζει HALO 3

Πολύ συχνά βλέπουμε τα videogames να εμπλέκονται σε εγκλήματα με πρωταγωνιστές κυρίως έφηβους. Το 2004 στη Φλώριδα τέσσερις νέοι είχαν δολοφονηθεί από έναν φίλο τους επειδή δε του έδιναν πίσω την κονσόλα του. Τον Οκτώβριο του 2007 είχε γίνει κι άλλη μία δολοφονία στην οποία είχαν εμπλακεί πάλι τα videogames και συγκεκριμένα το HALO 3. O 16-χρονος τότε Daniel Petric (το παιδί στην φωτογραφία) σκότωσε τη μητέρα του επειδή του είχε απαγορέψει να παίζει HALO 3. Οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι ο Daniel είχε εθιστεί στο sci-fi shooter δημιουργώντας του μία παράλογη και επιθετική συμπεριφορά όταν δεν μπορούσε να παίξει, με αποτέλεσμα όταν οι γονείς του, του απαγόρεψαν να παίζει εκείνος πήρε το 9mm πιστόλι του πατέρα του και πυροβόλησε τους γονείς του, σκοτώνοντας τη μητέρα του και αφήνοντας στο πατέρα του ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Ο πατέρας του πάντως, ο οποίος επέζησε, πήγε στο δικαστήριο και υποστήριξε τον γιό του κατά τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με το Associated Press, οι συνήγοροι του Petric υποστήριξαν ότι λόγω ενός τραυματισμού ο νεαρός ήταν ακίνητος μέσα στο σπίτι για πολλούς μήνες παίζοντας μόνο HALO3, κάτι που τον έκανε να εθιστεί στο παιχνίδι και ζήτησαν να αθοωθεί λόγω παράνοιας. Παρόλα αυτά, στις 13 Ιανουαρίου έγινε η δίκη στο Οχάιο και ο δικαστής έκρινε τον Daniel ένοχο για τη δολοφονία της μητέρας του, αλλά συμφώνησε ότι ήταν διανοητικά καθυστερημένος.

Σύμφωνα πάλι με το Associated Press, ο δικαστής James Burge δήλωσε:

"I firmly believe that Daniel Petric had no idea at the time he hatched this plot that if he killed his parents they would be dead forever,"

Παρόλα αυτά, υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο νεαρός Daniel σχεδίαζε τη δολοφονία των γονιών του από καιρό, με αποτέλεσμα μάλλον ο δικαστής να του επιβάλλει μία πολύ αυστηρή ποινή, ενδεχομένως και ισόβια κάθειρξη.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.